Студенти СНУ мають можливість отримати український і польський дипломи

Діяльність відділу міжнародних зв’язків СНУ ім. Лесі Українки спрямована на встановлення та розширення, міжнародних зв'язків й розвиток та зміцнення міжнародного співробітництва і авторитету вишу в міжнародному загальноосвітньому та науковому просторі.

Відділ сприяє навчанню студентів у різних вузах. В лютому цього року Поморська Академія в Слупську (Республіка Польща) у черговий раз прийняла групу студентів факультету міжнародних відносин СНУ ім. Лесі Українки на навчання за програмою «Подвійний диплом» в рамках Договору про співробітництво між польським вузом та Лесиним вишем.

Програма спільного навчання в Слупську функціонує на рівні бакалавра та магістра. За освітнім рівнем бакалавр пропонуються  такі спеціальності, що становлять потенційний інтерес для студентів ФМВ: Політологія зі спеціалізацією європеїстика (Politologia), Медіація та суспільні комунікації (Mediacje i komunikacja społeczna), Управління персоналом (Zarządzanie zasobami ludzkimi). За освітнім рівнем магістр пропонуються наступні спеціальності: Міжнародні політичні та економічні відносини (Międzynarodowe stosunki polityczne i gospodarcze), Міжнародний бізнес (Biznes międzynarodowy), Міжнародна безпека (Bezpieczeństwo międzynarodowe), Туризм (Turystyka).

Навчальні програми двох вишів узгоджуються та відбувається взаємозарахування аналогічних дисциплін. Українським студентам пропонують проживання у зручному гуртожитку, який знаходиться у студмістечку. Тут проживають українці з різних міст, тому є можливість поспілкуватися з студентами з усіх регіонів, обмінятися враженнями про навчання в Україні.

Ройко Оля, студентка 2 курсу освітньої програми «Міжнародна інформація», зазначає: «Цьогоріч мені пощастило взяти участь у семестровому обміні з Поморською Академією в Слупську. Слупськ – спокійне та затишне невелике місто на півночі Польщі, неподалік Балтійського моря. Жителі Слупська надзвичайно привітні, адже ніколи не відмовляють у проханні показати дорогу або допомогти з валізами.

Я за перший тиждень навчання встигла потоваришувати з студентами з Херсона та Харкова. Мене приємно вразило те, що з нами вони намагаються спілкуватися українською, більше того просять частіше з ними говорити, аби вони покращували свій рівень знань та могли практикуватися з носіями мови. Кожному іноземному студенту пропонуються курси польської мови, завдяки яким буде легше знайти роботу та комунікувати з польськими одногрупниками».


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Що малювали на татуюваннях, яким 5200 років? Нове відкриття Британського музею
Наступна новина Фото дня: навіщо львів’янкам дарують паперові квіти замість первоцвітів
Схожі новини