ТОП-5 оригінальних кав від луцької «Aroma Kava». Ми спробували всі

Без кави не уявляють життя мільйони людей. Вона збадьорює, допомагає зібратись з думками. Вона – хороший привід зустрітися з друзями. Вона допомагає діловим розмовам.

А ще кава має тисячі смаків. Маючи безліч сортів, поєднуючись з різними спеціями та інгредієнтами, вона змінює відтінки та аромати. І смакує щоразу по-новому.

Ми вивчили меню кав’ярень «Aroma Kava» (Лесі Українки, 55 і біля «Там Таму»)і відібрали п’ять особливих напоїв. Усі вони приготовлені на основі кави, проте мають кардинально різний смак.

«Чилі кава»

Гарячий, дуже гарячий напій. Не за температурою, а в першу чергу – за темпераментом.

Завдяки червоному перцю, який додають в напій, «Чилі кава» зігріває зсередини в буквальному сенсі слова. Гостроти напою додає і сироп «Спайсі» – пряний, з добре відчутним «вогником» від перцю чилі.

Перцеву «бомбу» зм’якшує молоко, якого у напої 250 мл – як у класичному лате.

Коли пити? «Чилі кава» – ідеальна для холодних ранків, зимових прогулянок і коли бракує нових гострих відчуттів.

Лате «Солона карамель»

Сироп «Солона карамель», який в основі рецепту цього лате – це контраст смаків, які допомагають одне одному розкритися по-новому. Та попри ледь відчутний присмак соленого, напій однаково лишається ніжно солодким.

Лате прикрашене карамельним топінгом та хрусткими шоколадними кріспами.

Коли пити? Коли хочеться особливого смаку і святкового настрою.

Кава по-віденськи

У класичному рецепті кава по-віденськи готується із молоком, проте в «Aroma Kava» цей напій пропонують на основі подвійного еспресо, води та кориці. Зверху – збиті вершки і ще трохи кориці. Смак – пряний, насичений, яскравий.

Зверніть увагу – через те, що в напої немає підігрітого молока (як у капучино чи лате), температура «Кави по-віденськи» – вища від звичної, тож пити треба обережно.

Коли пити? Коли не любиш у каві молоко і шукаєш чогось «кардинально іншого».

«Ред леді»

Смак класичного лате доповнений різними відтінками смаків вишні – самої ягоди, терпкої кісточки та особливого доповнення – коктейльної вишні.

Самим лише додаванням вишневого сиропу у лате такого смаку не досягнеш. До напою також додають топінг і трохи тертого шоколаду.

Коли пити? Коли романтичний і грайливий настрій, або просто – коли подобається смак та аромат вишні.

«Шоколадне печиво»

Напій не має надто насиченого шоколадного смаку, як може здатися із назви – лише тонкий шоколадний відтінок. Проте із усіх вибраних напоїв цей найбільше смакуватиме любителям солодкого.

Лате покрите густою пінкою збитих вершків, які политі шоколадним топінгом. Приємний бонус – шоколадне печиво.

Коли пити? Коли хочеться смачного десерту і кави. «Шоколадне печиво» – оптимальний варіант, що цілком замінить тістечко чи тортик.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Колишній тренер «Волині» очолив словацький клуб
Наступна новина У центрі Луцька відкрилась кав’ярня UNO. Тут «шкодують» цукор і готують правильні чизкейки
Схожі новини