Пляж на Світязі засипали піском

Пісок, який екскаваторами вигрібали із обмілілого Світязю, повернули на місце.

Про це повідомили в Шацькій районній раді.

Нагадаємо, на території пансіонату «Шацькі озера» в районі центрального пляжу незаконно добували пісок.

«На жаль, ми не змогли з`ясувати хто це зробив і якою технікою, адже на місці не було ні людей, ні техніки. Тому, не зволікаючи, працівники парку звернулися на лінію 102 і повідомили про порушення. Відповідно до законодавства, скласти протокол ми не можемо, адже не встановлено особи, яка вигортала пісок та за чиєю вказівкою це робилося», – розповіла директорка Шацького національного парку Марія Христецька.

Про те, що було звернення на лінію 102 і офіційний лист від Шацького національного природного парку, підтвердив і Андрій Семенюк, начальник Шацького районного відділу поліції.

«Заявники повідомили, що на території пансіонату «Шацькі озера» вигортають пісок. На місце події виїхали працівники поліції та зафіксували факт порушення. В діях невстановленої особи вбачаються ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення правил охорони та використання територій та об'єктів природно-заповідного фонду», – зазначив він.

Відповідно 255 статті Кодексу України про адміністративні правопорушення притягнути до відповідальності у разі, якщо провину буде доведено, може Державна екологічна інспекція у Волинській області.

Тож всі матеріали перевірки направлено туди.

Федір Заяць, директор пансіонату «Шацькі озера», розповів, що територія пляжу не огороджена, тож доїхати туди може хто завгодно без будь-якого контролю. За словами очільника відпочинкового комплексу, на сьогодні на території пансіонату близько десятка різних власників баз, хто має прямо доступ до пляжу і запевняє, що ніякого відношення до справи «Шацькі озера» не мають.

Навпаки, минулого року завозили пісок, аби належним чином облаштувати пляж.

За словами Марії Христецької, будь-яке діставання з озера корисних копалин та біоресурсів категорично заборонено. Можна завозити, але не навпаки.

Директорка парку та начальник поліції повідомили, що фактів вивозу піску за територію пляжу немає. Згорнутий пісок уже розсунули та привели пляжну територію до ладу.

Нагадаємо, розслідування вивезення піску з берега озера Світязь узяв під особистий контроль начальник обласної поліції Петро Шпига. Винним загрожує до 3 років обмеження волі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині на житло для молоді дадуть 26,5 мільйона гривень
Наступна новина «Карабас Барабас» запустив сервіс on-line доставки
Схожі новини