У Білорусі суд визнав чоловіка «чмом»

Незвичайну адміністративну справу 27 листопада, закінчив розглядати один з районних судів білоруської столиці.

Підсумком засідання стало встановлення цікавого факту: білоруські жінки можуть називати своїх чоловіків негарним словом «чмо», і їм за це нічого не буде, передає інформагентство «Мінськ-Новини».

З'ясовувати стосунки за допомогою Феміди прийшло колишнє подружжя. Жінка назвала екс-чоловіка «чмом» у присутності трьох співробітників міліції (згодом вони стали свідками по справі), та ще й у приміщенні опорного пункту охорони правопорядку, де йшов розгляд справи за її заявою.

А починалося все досить прозаїчно: у пари, яка прожила разом 7 років, розладналися відносини. У результаті подружжя розлучилося, проте невдовзі квартири колишньої пари зник ноутбук.

— У той день він прийшов до сина, став провокувати скандал, — розповіла жінка під час судового засідання. — Я пішла з дитиною до сусідки, а колишній чоловік залишився у квартирі один. Після повернення ми не виявили ні його самого, ні ноутбука, який мені потрібен для роботи. Викликала міліцію. Працівник міліції зателефонував екс-чоловіку і повідомив, що за його дії передбачена кримінальна відповідальність. Той, злякавшись, буквально протягом півгодини приніс ноутбук в опорний пункт. Однак забрати комп'ютер в той вечір не вийшло: чоловік вимагав пред'явити на техніку документи. Їх я зберігала на роботі. Залишаючи опорний пункт, я спересердя крикнула: «Ну ти і чмо!», а він зняв це на відео. Безумовно, «чмо» — жаргонне слово, але це абревіатура, яка розшифровується як «чоловік, морально опустився». Колишній чоловік того вечора зробив вкрай низький вчинок, викравши ноутбук, і тому повністю підходить під це визначення. Гадаю, слово «ідіот» куди прикріше, ніж фраза «чоловік, морально опустився», але, тим не менше, воно не є образою. Так і в літературного класика Федора Михайловича Достоєвського є однойменний твір.

Суд уважно вивчив аргументи обох сторін, показання свідків і навіть відеозапис з мобільного телефону, надану заявником. Підсумок виявився однозначним: жінку — виправдати. Адже, оскільки слово «чмо», хоча і є образливим, але все ж не може бути віднесено до непристойним форм, то і образою воно бути не може.

А ось для заявника все закінчилося не так райдужно: ніч після судового засідання йому довелося провести в найближчому РУВС. Прямо в будівлі суду він знову почав бурхливо з'ясовувати стосунки з колишньою дружиною, в процесі чого значно вийшов за рамки пристойності, за що й зазнав адміністративної відповідальності.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку витратять мільйон гривень на ямковий ремонт доріг
Наступна новина Поліція знайшла винуватця смертельної аварії у Луцьку
Схожі новини