У волинській школі – нова система освітлення

Нову систему освітлення у спортивному та тренажерному залах школи села Луковичі Іваничівського району презентували 13 вересня. Крім того, в класних кімнатах та актовому залі освітнього закладу замінили лампочки на світлодіодні, енергоефективні (близько 100 штук).

Реалізувати цей задум вдалося у підсумку третього етапу конкурсу міні-грантів «Крок назустріч», за підтримки Фонду Ігоря Гузя «Прибужжя» спільно з програмою «Активні громадяни» від Британської ради в Україні. На ці потреби виділили 20 тисяч гривень. Ще 6 тисяч – кошти громади і спонсорів.

«Світлодіодні лампи адаптовуються до навколишнього освітлення і їхня інтенсивність така, що це не пошкоджує зір. За таких умов дітям особливо комфортно тренуватися у спортивних секціях навіть ввечері. Я сам активно займаюся спортом і дякую педагогам, директору школи, що ви пропагуєте здоровий спосіб життя», - сказав народний депутат під час зустрічі з освітянами.


Ігор Гузь під час огляду спортивного залу, в якому саме діти займалися, охоче зіграв у настільний теніс з десятикласником Віталієм.

Директор школи в Луковичах, де навчається 84 дитини, Руслан Недбайло, звернувся до нардепа з проханням допомогти облаштувати у школі ще й комп’ютерний клас. За його словами, це дасть можливість навчати інформатики учнів одразу трьох шкіл: Бужковичі, Орищі та, власне, Луковичі.

До слова, з огляду на те, що 29 жовтня на Волині будуть вибори до ОТГ, Ігор Гузь, який активно підтримує децентралізацію, закликав громади якнайшвидше прийняти рішення і об’єднатися. Він нагадав, що саме місцеві жителі повинні розпоряджатися коштами громади, і саме вони повинні нести відповідальність за все те, що робиться у їхніх населених пунктах. З огляду на процес формування ОТГ, вже до кінця року в 19 виборчому окрузі має сформуватися 12 об’єднаних громад.

Також оглянув дитсадок «Сонечко», в якому за кошти субвенції цьогоріч замінили старий дірявий дах на новий. На це спрямували 100 тисяч гривень.

Також на території дошкільного закладу за сприяння депутата торік встановили дитячий майданчик, вартістю майже 80 тис. грн.

Прес-служба народного депутата України


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Атовець обійшов пішки пів-Європи
Наступна новина Інфляція не за планом: як і чому зростуть ціни в Україні до кінця року
Схожі новини