У Луцьку скасували пільговий проїзд для студентів

джерело фото: Вища освіта

У маршрутках Луцька за пільговим тарифом зможуть їздити лише учні.

Про це стало відомо 18 липня під час засідання виконкому міської ради.

Члени виконкому проголосували за рішення, відповідно до якого пільговий проїзд передбачений лише для учнів міста.

Це зумовлено тим, що в учнівських квитках вказано вік дитини, а в студентських – ні, тому часто виникали конфлікти між юними пасажирами та водіями.

Отож, школярі за наявності квитка зможуть їздити у маршрутках за 2 гривні, тоді як студенти сплачуватимуть повну вартість – 5 гривень.

Під час обговорення проекту рішення член виконкому Олександр Серватович повідомив, що у Луцьку є 22 тисячі студентів, тож якщо возити їх за пільговим тарифом, весь «тягар» ляже на плечі перевізників. Він сказав, що не хоче, аби перевізники приходили до нього з протестами через те, що не їм буде не вигідно возити стільки пільговиків.

Депутат Алла Надточій наголосила, що якщо діти їздять у гуртки, то в день можуть потратити до 20-30 гривень за проїзд, тож попросила, щоб хоча б учням до 18 років залишили можливість пільгового проїзду.

Член виконкому Михайло Щур зауважив, що немає нічого безкоштовного, тож якщо хтось їздить за половину вартості, то необхідно знаходити кошти на відшкодування решти для перевізників. 

Виступив також голова Студентської ради Волині Віталій Сніжко, який зачитав розпорядження Кабміну, відповідно до якого студенти можуть їздити у громадському транспорті за півціни. 

«Одна справа, якщо мова йде про студентів після 18 років, багато з них працює. Але студенти до 18 років – це студенти коледжів, це такі ж самі діти», - сказав Сніжко. Йому пояснили, що Кабмін розпорядження видав, а коштів на компенсацію не передбачив, тож одного дня перевізники можуть просто не вийти на маршрути. 

У підсумку члени виконкому підтримали проект рішення. 

Нагадаємо, після підняття вартості тарифу на проїзд у луцьких маршрутках, що відбулося у травні цього року, учням та студентам до 18 років дозволили їздити за 2 гривні при наявності учнівських та студентських квитків. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку відкрили новий автобусний маршрут
Наступна новина Для луцьких підлітків створять англомовний клуб
Схожі новини