У Луцьку вартість проїзду у маршрутках таки зросла до 5 гривень

У Луцьку вартість проїзду у маршрутках таки зросла до 5 гривень

Члени Луцького міськвиконкому таки підтримали рішення про підвищення граничного тарифу на перевезення одного пасажира автобусами на міських маршрутах загального користування у звичайному режимі руху до 5 гривень.

Про це стало відомо 16 травня під час засідання Луцьквиконкому. 

Зокрема, директор департаменту економічної політики Олександр Озінович вніс кілька поправок до проекту рішення. Він просив змінити дату набуття чинності цього рішення виконкому з 16.05.2018 на «з дати оприлюднення у ЗМІ».

Читати також: 5 гривень за проїзд в маршрутці: у Луцьку дискутували городяни та перевізники

«Окрім цього також прошу внести поправку до проекту рішення щодо вартості перевезення дітей шкільного та студентського віку з 6 до 18 років, яку пропонують встановити в межах 2-х гривень «при наявності учнівського чи студентського квитка», – наголосив Олександр Озінович.

Таким чином, члени виконавчого комітету внесли відповідні поправки до проекту рішення і 9-ма голосами проголосували «ЗА» підвищення вартості проїзду у маршрутках Луцька до 5 гривень.

Як йдеться у пояснювальній записці до проекту рішення, до Луцької міської ради звернулись суб’єкти господарювання, що здійснюють перевезення пасажирів автобусами на міських маршрутах загального користування щодо підвищення розміру тарифу та надали відповідні розрахунки.

Читати також: 5 гривень за проїзд у маршрутці – надумана ціна, - луцький депутат Павло Данильчук

А саме, перевізник ПП «АТП №1» - маршрути № 11 та 19, перевізник ТзОВ ВТП «Санрайз» - маршрути №№ 1, 2, 16, 10, 12, 22, перевізник ПАТ «Луцьке АТП 10701» - маршрути №№ 3, 9, 17а, 18, ТОВ «АТП-Луцьк» - маршрути №№ 31, 47 та Луцьке підприємство електротранспорту - №№ 24, 25, 26, 28, 29, 9а.

Проаналізувавши надані розрахунки, встановлено, що вони підготовлені за Методикою розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту, затвердженою Наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 17.11.2009 року №1175.

Перегляд діючих тарифів на перевезення, відповідно до п.1.6 Методики, повинен здійснюватись у зв’язку зі зміною умов виробничої діяльності та реалізації послуг, що не залежить від господарської діяльності Перевізника, у тому числі у разі зміни вартості палива більш ніж на 10 %.

У плановому тарифі витрати на паливо розраховані із ціни дизельного пального 23 грн/л, відповідно до наданих підтверджуючих документів перевізників щодо фактичних закупівель пального.

У діючих тарифах враховано вартість палива в розмірі 20,00 грн./л. Ріст ціни становить від 15 %, порівняно із врахованою у діючому тарифі.

Витрати на оплату праці водіїв розраховано із розміру мінімальної погодинної оплати праці в розмірі 22,41 грн. із затвердженого на державному рівні мінімального розміру оплати праці за виконану місячну норму праці в розмірі 3723 грн.

Витрати на мастила, шини та акумулятори розраховано із норм визначених наказами Мінтрансу України та вартості закупівель згідно підтверджуючих документів наданих перевізниками.

Таким чином, рентабельність у плановому тарифі враховано на рівні 10%.

У розрахунках враховано дані обстежень пасажиропотоків здійснених протягом 2017-2018 років на 16 автобусних маршрутах та на 4 маршрутах у 2014 році. Загалом, обстеженнями пасажиропотоків охоплено 90% маршрутів, за якими надано розрахунки і сформовано середній тариф по місту.

Таким чином, розрахунковий тариф на перевезення пасажирів автобусами по маршрутах загального користування у звичайному режимі руху складає від 3,08 грн до 6,78 грн, середній розрахунково-плановий тариф по маршрутах загального користування у звичайному режимі руху становить 4,69 грн.

Розрахунки тарифу розглянуто Територіальним відділенням Антимонопольного комітету та отримано погодження до даного проекту рішення.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У ДТП на Волині постраждало четверо людей
Наступна новина У Луцьку водій, який припаркувався на тротуарі, крутив дулі перехожим
Останні новини
Схожі новини