У Луцьку стартувало мегатеатральне дійство «Мандрівний вішак»

Аби прибути до Луцька на театральний фестиваль «Мандрівний вішак», учасники українських і закордонних театральних колективів сумарно подолали понад 7 тисяч кілометрів.

Четвертий фестиваль «Мандрівний вішак» розпочався у обласному центрі Волині 15 вересня і триватиме три дні – до 17 вересня включно.

На офіційне відкриття заходу лучан і гостей міста зібрали на площі Ринок. Як відзначила режисер луцького театру «Гармидер», організатора та ініціатора проведення фестивалю Руслана Порицька, окрім відкриття фестивалю, це було також і відкриттям забутої лучанами історичної площі. Саме з метою повернення колишнього значення цій чудовій луцькій місцині «Мандрівний вішак» вирішили розпочати з площі Ринок.

Після невеличкого перформансу зі складанням валіз прибувших театрів і обгородженням території дійства різнокольоровими нитками, кожен театральний колектив, який протягом трьох фестивальних днів подарує публіці по виставі, розповів трохи про себе.

Загалом у «Мандрівному вішакові» візьмуть участь 10 театрів із Польщі, Литви, Ірану та України (зі Львова, Сєверодонецька, Києва, Рівного, Полтави, Запоріжжя та Сімферополя).

Відзначимо, що гості приїхали до Луцька не тільки з підготовленими спектаклями, а й презентували власні цікавинки, пов’язані з їхніми містами чи країнами, які, до речі, потім можна було придбати на аукціоні.

Хтось привіз хліб, хтось – горілку, інші – картини, листівки, невеличкі килими ручної роботи, обереги, каштани тощо. Найбільше вразив усіх присутніх «сувенір» від Антона Романова з майстерні «Не театр» із Сімферополя та Києва. Митець підготував пам’ятку від себе безпосередньо на представленні, для цього він власною кров’ю вкрив листок паперу.

Продовження – Читати далі


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Українцям немає сенсу виходити на пенсію в ранньому віці - МВФ
Наступна новина 11 простих способів сподобатися своєму босові
Схожі новини