У Луцьку упродовж півтора року створюватимуть найбільшу картину у світі 

Музей сучасного українського мистецтва Корсаків (МСУМК) представляє унікальний проєкт світового масштабу. Експозицію музею поповнить найбільша у світі живописна картина на полотні площею 2 000 м2.

Про повідомляють організатори.

12-го листопада о 17:00 в луцькому МСУМК відбудеться відкриття проєкту та мистецька акція «Народження народження», яка дасть старт проєкту «КОСМОГОНІЯ». Експозицію музею поповнить найбільше живописне полотно у світі. Висота картини сягне 10 м, а ширина — 200 м, тобто її площа складатиме 2 000 м2. Картина буде сформована орієнтовно з 300 фрагментів, кожен із яких одночасно буде окремим самостійним арт-об’єктом. Цю роботу впродовж півтора року буде створювати знаковий український художник — Петро Антип. 

«Досі мистецтвом вважалося те, що втратило функціональність (практичну доцільність) або не мало її взагалі. У нашому проєкті функція (виробничі процеси, які можна буде спостерігати) набуде естетичного змісту. Глядачі та працівники будуть отримувати унікальний психоемоційний досвід. Реальний виробничий процес, буде невід’ємною частиною арт-проєкту», — розповідає Віктор Корсак, куратор проєкту «КОСМОГОНІЯ» і фундатор МСУМК.

Важливою складовою проєкту є те, що відвідувачі Музею долучаться до найтривалішого у світі перформансу. Протягом 18 місяців вони зможуть спостерігати за творенням полотна: творчим пошуком митця та «Народженням народження». Мистецьке дійство Петра Антипа триватиме понад 3000 годин (попередній рекорд належить Марині Абрамович, перформанс якої тривав 700 годин).

Впродовж процесу творення картини, у музеї будуть відбуватися різноманітні заходи на тему «КОСМОГОНІЯ» — мистецькі імпрези, майстер-класи, пізнавальні лекції, наукові форуми та конференції. Це дозволить відвідувачам, не лише поглибити свої знання із проблематики та отримати відповіді на непрості питання, а й сформулювати свої бачення на ґенезу всесвіту.

Автори проєкту переконані, що задум буде вагомим доробком і сприятиме приєднанню Луцька та України в цілому до когорти найвідоміших глобальних туристичних локацій.

Читайте також: Шеврони з літерою «Z», металеві жетони та вимпел: у волинський музей передали трофеї від ЗСУ


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За Україну загинув волинянин Сергій Олішкевич
Наступна новина У Луцьку через повітряну тривогу електропостачання відновлять пізніше
Схожі новини