У Луцьку вперше відзначили День єднання. Це свято Зеленський запровадив два дні тому

16 лютого у Луцьку вперше відзначили День єднання. На Київському майдані для цього зібралися кілька сотень людей: переважно чиновники, керівництво ОДА, обласної ради, поліції, частини Національної гвардії, учні військового ліцею, військовий оркестр.

Присутні розгорнули 200-метровий прапор, заспівали гімн, а також підняли інший великий стяг на 50-метровому флагштоці.

Не обійшлося й без промов.

Голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко зазначив, що волиняни, як і мільйони українців, показують свою єдність, піднімаючи державний прапор:

«У цілій державі та на Волині зокрема розгортають сили територіальної оборони. Завдання громади – створити військовим гідні умови та підтримати тих, хто захищає українські кордони. Щиро сподіваюсь, що на сьогоднішній позачерговій сесії волинські обранці продемонструють свої відповідальність, патріотизм та єдність».

Голова ОДА Юрій Погуляйко

Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад також зазначив, що «ніщо так не об’єднує український народ, як РФ, яка стягнула війська до кордонів».

«Я закликаю кожного, хто відчуває бажання, хто хоче виконати свій громадянський обов’язок, аби записувалися до лав територіальної оборони. Ми будемо все робити, аби вони достойно фінансувалися», - сказав посадовець.

Голова обласної ради Григорій Недопад

Командир 100 бригади територіальної оборони, полковник Олександр Скумбрій також закликав волинян вступати до лав територіальної оборони.

«Як військовий, я розумію, що ворог – біля наших воріт. На території Волинської області створюється новий рід військ – сили територіальної оборони. Бригада вже налічує 207 діючих військовослужбовців, які в перших рядах стануть на захист наших кордонів. Запрошую всіх охочих віком від 18 до 55 років приєднатися до лав і стати до строю, заключити контракти для служби в резерві. Будучи цивільним громадянином, але по сигналу стати в наші ряди. Також можна записатися в добровольчі бригади наших громад, які вже формуються», - заявив військовий.

Командир 100 бригади територіальної оборони, полковник Олександр Скумбрій

Окремо відзначали День єднання у Луцькій міській раді.

Зауважимо, День єднання запровадив президент Володимир Зеленський 14 лютого. Дата обрана невипадкова – іноземні ЗМІ називали 16 лютого днем можливого вторгнення Росії.

День єднання планують відзначати щороку.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Володимирі авто переїхало чоловіка, який лежав на дорозі
Наступна новина У Луцьку здорожчали електронні квитки для проїзду
Схожі новини