У Любомлі планують будувати спорткомплекс. І звільнити палац Браницьких

Під час зустрічі в Любомлі

У Любомлі шукають кошти для будівництва сучасного спорткомплексу. Наразі у громаді чекають проєкт спорткомплексу. У його стінах планують розмістити секції спортивної школи, яка наразі діє у стінах місцевого палацу Браницьких.

Діти у громаді вже чимало років займаються спортом у непристосованих до цього умовах, а будівля занепадає та руйнується.

У рамках робочої поїздки 26 січня голова Волинської облради Григорій Недопад разом із депутатами облради Володимиром Бондарем та Володимиром Дибелем, головою Любомльської міської ТГ Романом Ющуком, головою Ковельської райради Вячеславом Швораком, помічником народного депутата Ігоря Гузя Андрієм Бокочем оглянули територію, на якій планують звести спорткомплекс, та обговорили перспективи фінансування будівництва.

Нагадаємо: проблема розташування місцевої спортшколи у Любомлі – давня. У громаді давно шукають вихід із ситуації. Будувати новий комплекс хочуть поблизу існуючого стадіону.

Волинські обранці разом із головою облради шукали ймовірні варіанти залучення коштів на цей об’єкт. За словами голови громади Романа Ющука, попередня вартість будівництва  - в межах 70 млн грн.

У стіни приміщення, у якому нині розташована місцева спортшкола (другий поверх споруди уже фактично аварійний) давно планують перенести місцевий краєзнавчий музей, який відомий своєю багатою колекцією експонатів, щоб таким чином дати поштовх для розвитку туризму в прикордонні. Ще у 2020-му в громаді знайшли та оформили документацію на земельну ділянку під спортивний комплекс. Замовили проектно-кошторисну документацію. Міському бюджету вона обійшлася у понад 300 тис. грн. Кошти виділили торік. 

До осені місцева влада планує провести тендери і отримати дозвіл на будівництво.

Земельна ділянка під спортшколу поруч із міським стадіоном

«Наша громада має дуже велику потребу в будівництві спортивного комплексу. Діти займаються в спартанських умовах. Є необхідність будувати нове приміщення спортшколи, є вже виділена земля, готується проектно-кошторисна документація, яка має бути нам видана до 1 березня цього року. Проект – багатомільйонний, його загальна кошторисна вартість – понад 70 мільйонів. Спортивна школа матиме три поверхи. Усередині буде ігровий зал, боксерський, гімнастичний, зал для боротьби дзюдо. Розраховуємо на фінансування з державного бюджету. Є програма Міністерства молоді і спорту, яка передбачає 800 мільйонів на будівництво спортивної інфраструктури для подібних проектів у межах всієї країни», - зауважив Роман Ющук.

Безпосередньо на місці подій голова облради сконтактував із заступником голови Волинської ОДА Андрієм Ярмольським, домовилися опрацювати питання фінансування будівництва з державного бюджету. 

У Любомлі планують вирішити наболілу проблему.
Діти тут займаються у «спартанських умовах»

«Крім того, громада готова дати на цей об’єкт співфінансування. Надіємося, що й депутат Верховної ради долучиться. Й от якраз завдяки цим трьом джерелам і зможе реалізуватися цей проект. Можливо, не за рік, за два. Але то буде ще одна спортивна споруда на території області та Ковельського району. Будемо над цим працювати», - зазначив голова Волиньради.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Особливості популярних серед покупців iPhone SE та iPhone 13
Наступна новина Без права на продаж. Як Луцьк планує поводитися з дитячою залізницею
Схожі новини