У мерії запевняють, що на весь Луцьк смердить гуртожиток біля вокзалу

У Луцькій мерії запевняють, що знайшли осередок смороду, що хвилями накривав різні райони Луцька – це територія військового гуртожитку на Привокзальному районі.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив перший заступник міського голови Григорій Недопад.

Так, з його слів, внаслідок неналежного утримання території та самого приміщення, всі фекальні відходи і стоки з усього будинку стікали в підвал, звідки їх викачували просто на територію будівельного майданчика, що розміщений у віддаленому і закритому від більшості людей місці.

«Прикро, що таке явище має місце в наш час і саме в одному з центральних районів Луцька. Однак у даній ситуації не варто звинувачувати жителів гуртожитку, які фактично опинилися заручниками ситуації. За словами мешканців, гуртожиток розміщений у так званому військовому містечку, що належить квартирно-експлуатаційному відділу міста Володимир-Волинський. Зараз там будуються додаткові житлові площі, однак застарілі приміщення утримуються в неналежному стані, каналізаційні мережі не прочищаються, а доступ до них мають лише власники», – зазначає Недопад.

«Всі каналізаційні відходи стікали прямо в підвал їхнього будинку. Потім стоки щоденно викачуються у рови на будівельних майданчиках. Це і пояснює різкість і хвилеподібність смороду, що під час спеки утворював хмари, які накривали різні райони Луцька, залежно від руху повітря», – додає він.

Нагадаємо, тема смороду актуальна для Луцька не перший рік. Багато розмов, ще більше нарікань, але чітких відповідей на головні запитання – досі немає. Періодично на сморід скаржаться жителі чи не усіх районів міста. Раніше луцька журналістка Людмила Яворська досліджувала тему смороду у Луцьку. Так, вона виділила ймовірні причини: фільтраційні поля цукрового заводу; зношені очисні споруди в Липлянах; м’ясопереробні підприємства; зливи в міську каналізацію. 

У міській раді продовжують моніторити скарги лучан на неприємний запах, звіряють адреси скаржників із напрямком вітру, щоб згодом визначити потенційне джерело чи джерела смороду.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Кучер вибачився за «аферистку» Щербак, але додав про «неоднозначність»
Наступна новина Помер ще один пацієнт гематологічного відділення волинської лікарні, де був спалах коронавірусу
Схожі новини