«Хворих на COVID у серпні різко побільшало», - директор волинської інфекційки

У середині серпня у Волинській обласній інфекційній лікарні суттєво побільшало пацієнтів з підозрою на коронавірус та підтвердженим діагнозом.

Про це директор медзакладу Руслан Морочковський розповів у коментарі Першому.

З його слів, зараз щодня в лікарні зайнято 105-114 ліжок зі 127 (121 звичайне та 6 реанімаційних), відведених для хворих на коронавірус. Відтак, зайнято 82-90% ліжок. У липні ж таких пацієнтів було 60-70.

Лікар вважає, що хворих більшає через ставлення українців до вірусу:

«Частина людей взагалі не вірить в його існування. Подивіться, як люди поводяться: вони не вбачають в цьому проблеми, відпочивають, на моря їздять, дні народження святкують».

Нагадаємо, у Волинській ОДА заявили про різке збільшення кількості хворих на коронавірус у лікарнях. За кілька днів завантаженість ліжок виросла з 32% до 80% в середньому в області.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко сказав, що це може бути пов’язане зі зміною методики підрахунку. Мовляв раніше регіони звітувались лише про пацієнтів лікарень, в яких діагноз вже підтверджений, а тепер – ще й про тих, хто має підозру на інфікування коронавірусом і перебуває в стаціонарі.

Однак Руслан Морочковський це не підтверджує. Медик каже, що в обласній інфекційній лікарні методика обрахунку не змінилась, а от хворих справді побільшало.

Також він припускає, що восени ситуація погіршиться, бо люди більше хворітимуть на інші вірусні захворювання, зокрема грип.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волиньрада проконтролює виплату зарплат працівникам психлікарні
Наступна новина Саганюк йде на вибори від партії Смешка
Схожі новини