На Волині різко побільшало тяжких хворих на коронавірус. Майже 73% ліжок зайнято

На Волині різко побільшало тяжких хворих на коронавірус. Майже 73% ліжок зайнято
Фото ілюстративне

За кілька днів завантаженість лікарень, призначених для хворих на коронавірус на Волині, виросла з 32 до 72,6%.

Про це стало відомо у вівторок, 18 серпня, під час брифінгу в обласній державній адміністрації.

Т.в.о. начальника управління охорони здоров’я ОДА Людмила Тимощук заявила, що ситуація в області погіршується: росте не лише кількість інфікованих, а тих, в кого хвороба протікає з ускладненнями. За її словами, станом на 14 серпня на Волині було зайнято 32% ліжок в лікарнях першої хвилі для лікування хворих на коронавірус. 18 серпня цей показник становить 72,6%.

«В обласній інфекційній лікарні зі 121 ліжка зайнято 114. Ми будемо розширювати, але можливості лікарні небезмежні. В обласній клінічній лікарні зі 141 ліжка зайнято 57, але там найтяжчі хворі. В інших закладах першої хвилі зайнято від 50 до 80% ліжок. Сподіваюсь, Міністерство охорони здоров’я дозволить нам відкрити ще хоча б одну чи дві лікарні першої хвилі», - сказала Людмила Тимощук.

Також вона повідомила, що зараз в області 16 інфікованих коронавірусом перебувають на інтенсивній терапії, з них троє – на апаратах штучної вентиляції легень. У минулі кілька тижнів не було жодного пацієнта на ШВЛ.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Область у будь-який момент може опинитись у червоній зоні», - Погуляйко звернувся до волинян
Наступна новина У «червоних зонах» діти навчатимуться онлайн, - МОЗ
Останні новини
Схожі новини