У центрі Луцька відкрилось кафе японської кухні. Там не готують суші

У Луцьку на вулиці Сенаторки Левчанівської, 7, що веде від вулиці Лесі Українки до Центрального ринку, запрацювало кафе «Ґіндза». Тут можна скуштувати суп рамен, смажені пельмені ґедза та локшину – з куркою і морепродуктами.

Відкрив заклад лучанин Віталій Дмитрук.

«Не роблю суші, бо Луцьк – і так їхня столиця»

Назву заклад запозичив у токійського району. Ґіндза в японській столиці – це місце концентрації брендових магазинів та ресторанів.

«Я давно хотів відкрити свій заклад. Тим паче, що 6 років пропрацював в закладі громадського харчування і знаю цю сферу зсередини. Коли під час карантину все зупинилось, я почав думати, що можна зробити. Почав аналізувати, чого в нас в Луцьку ще немає. Так прийшла ідея зробити частинку Японії тут», - розповідає Віталій.

Ідею готувати в закладі суші і роли відкинув одразу. «Луцьк і так – столиця піци і суші. Лише за останній місяць відкрилось щонайменше 3 піцерії. А Луцьк – це велике місто, де є багато людей, які хочуть чогось нового», - пояснює чоловік.

У невеликому кафе він поки все робить сам: купує продукти, готує, подає їжу, прибирає. В майбутньому ж планує взяти помічників.

Не дуже людного місця Віталій Дмитрук не боїться:

«Інстаграм і сарафанне радіо роблять свою справу і люди приходять. Хоча багато хто запитує – а де ж та вулиця Сенаторки Левчанівської? Але я впевнений, з часом це зміниться. Головне – щоб смачно було. Тоді і люди прийдуть».

Раніше на цьому місці працювало кафе «Луцький пончик», але воно проіснувало всього кілька місяців.

Віталій Дмитрук – поки єдиний працівник кафе
Заклад знаходиться між вулицею Лесі Українки та Старим ринком

«Суп рамен варю 5 годин»

В меню кафе – всього кілька страв: суп рамен, смажені пельмені, локшина, кальмари та креветки.

Суп рамен тут – це суміш яловичого, свинного бульйону, бульйону з червоної риби та хондаши (японський бульйон, що готується з тунця). Усе це вариться 5 годин. До суміші бульйонів додається локшина, мариновані яйця та зелень. Вартість 700-грамової порції – 89 гривень.

«Були люди, які приходили і казали: «О, так багато, я не з’їм». А за трохи з’їдали все і казали, що дуже смачно», - каже власник.

Смажені пельмені в кафе – двох видів: зі свининою за 50 гривень, а також з куркою та креветкою – за 60 гривень. Локшина удон з куркою коштує 75 гривень за порцію, з морепродуктами – 90. Кальмари в часниковому соусі коштують 90 гривень, креветки в соусі на основі джину - 125 гривень. Страви тут менш гострі, ніж традиційні японські.

Поки гарна погода, усі столики стоять надворі. Всього тут поміщається 8-9 гостей. Також страви можна купувати з собою. За кілька днів повинна запрацювати доставка.

З понеділка по четвер «Ґіндза» працює з 12:00 до 21:00. У п’ятницю, суботу та неділю – з 12:00 до 22:00.

В меню – поки не дуже популярні у Луцьку страви
Назву кафе позичило в токійського району
Можна їсти на літньому майданчику, а також брати замовлення з собою. Невдовзі запрацює доставка

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині представили нового прокурора області
Наступна новина Розповіли, чому фонтан у центрі Луцька не відкрили на День міста
Схожі новини