У центрі Луцька відкрилось нове кафе. Ми там з'їли величезний пончик

У центрі Луцька відкрилось нове кафе. Ми там з'їли величезний пончик

У Луцьку на вулиці Сенаторки Левчанівської, 7 відкрилось невелике кафе «Луцький пончик». У ньому, як зрозуміло з назви, продають лише пончики та напої, які готують тут же.

Як знайти

Кафе знаходиться на вуличці, що сполучає вулицю Лесі Українки та Старий ринок. Якщо йти в напрямку ринку, заклад помітити складно. Однак, якщо рухатись в зворотньому напрямку, в очі впадає вказівник зі стрілкою.

Рецепти сімейні

Приміщення невелике, однак пончики можна не тільки купити «з собою», а й з’їсти на місці. Для цього тут розмістили «барну» стійку і високі стільці. Інтер’єр прикрасили старими фото Луцька.

Власник Дмитро Зінченко розповідає, що кафе відкрив разом зі своєю дівчиною та її мамою. Чоловік запевняє, що рецепти для пончиків сімейні і мають свої «секрети». Які – він не розкриває.

«Вони, як світязькі, але набагато більші. Мені навіть пропонували назвати заклад «Світязький пончик», але хотілось прив’язати його до Луцька», - пояснює Дмитро.

Особливість цих пончиків – їхній розмір. Один важить аж 250 грамів! Не кожна дитина з’їсть. Готують їх щодня. У закладі запевняють, що нічого не залишають на наступний день.

Поки є дев’ять смаків: солодкі пончики з маком, нутеллою, мармеладом, згущеним молоком, бананом в шоколаді, арахісом з ірисом, халвою та солоні – з сосискою і моцарелою. Солоних смаків невдовзі може побільшати – покупці ними цікавляться.

Що з цінами

Усі пончики, окрім того, що з моцарелою, коштують 29 гривень. Останній – 15. Якщо брати 3 пончики, вони коштуватимуть по 25 гривень, якщо 6, два буде в подарунок.

Можлива доставка по місту. На замовлення від 100 гривень вона буде безкоштовною.

Еспресо коштує 14 гривень, американо з молоком – 20, капучино і какао – 22, імбирний чай – 18 гривень. Якщо купувати каву разом з пончиком, на напій діятиме знижка 20%.

Як на смак

Хоча власник переконував спробувати найпопулярніший пончик з нутеллою, я обираю з маком. Чомусь саме він найбільше асоціюється з дитинством. За бажанням випічку присипають цукровою пудрою. Подають пончик у паперовому конверті. Одразу стає зрозуміло – він свіжий. Коли стискаєш тісто пальцями, воно дуже швидко, як губка, повертає свою форму.

Не надто жирний, пухкий, начинки точно не пошкодували. Єдине зауваження – для мене він таки завеликий. Хотілося б мати можливість замовляти меншу порцію.

Кава теж непогана – не гірка і не кисла. За своє замовлення – американо з молоком та пончик з маком плачу 45 гривень. На щастя, можна розрахуватись карткою і не бігати вулицею в пошуках банкомату.

Кому можна порадити

Людям, які хочуть перекусити дорогою з і на ринок.

Людям, які скучили за домашньою випічкою.

«Луцький пончик» працює з 10:00 до 17:00 з вівторка по неділю, понеділок – вихідний. Графік роботи прив’язаний до роботи ринку, що неподалік.

Текст і фото: Віта Сахнік


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 20 тисяч. Волинські лісівники обіцяють винагороду за інформацію про вбитих ланей
Наступна новина «Найадекватніший гурт України»: у Луцьку виступить «Хамерман Знищує Віруси»
Останні новини
Схожі новини