У центрі Луцька вуличні музиканти збирають гроші для військових. ВІДЕО

У центрі Луцька волонтери організували джем-сейшен: музикою і піснями збирають гроші на потреби Зройних сил України.

Про це розповіли у сюжеті 12 каналу

Один з музикантів – Микита. Він приїхав зі знищеного російськими окупантами міста-героя Волновахи.

«Мені у будинок влучили місяць тому. Я був у Волновасі. Зараз я тут… У Волновасі залишився дім, брат у мене у Дніпрі, батьки в Данії», – розповідає переселенець.

Щоправда, домом ті руїни назвати важко.

«Вікон нема, дірка у стіні. Їхали – гараж був відчиненим. Зараз мені фото скинули, там дірки від снарядів. «ДНР» на паркані написали. Ну нічого там нема, порожньо. Все», – каже Микита.

Нині, розказує чоловік, заробляє собі на життя, граючи на вулиці.

«Хочеться мені, щоб рівень виконання вуличної музики став рівня виконання музики на сцені. Я на зароблені гроші їм, заощаджую, хочу купити хорошу гітару», – ділиться Микита.

Сьогодні він грав безплатно – аби допомогти Збройним силам України. 

Відтепер щоденно о 14:00 на цій локації гратимуть і співатимуть українські пісні. Виняток: негода або ж повітряна тривога.

Організували такий музичний простір волонтери штабу «Ангар».

«Ми вирішили зробити такий музичний простір, таку імпровізовану джем-сцену, де може виступати кожен охочий. Грати на будь-якому інструменті. У нас є із собою і барабани, і гітари, й піаніно. Одне правило: тільки не російською!» – волонтер Мирослав Кіруєв.

Волонтер каже, що охочих поспівати й пограти, аби допомогти Збройним силам України, безліч. До того ж, кожен перехожий може взяти до рук мікрофон.

Нагадаємо, що нещодавно завершився аукціон з продажу «золота», яке спортсмен-паралімпієць Сергій Ємельянов виборов на Паралімпіаді-2020 у Токіо. Він вирішив продати його задля допомоги Збройним Силам України. Вдалося зібрати близько мільйона гривень на техніку та амуніцію воїнам.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Батько та син з Луцька разом захищають країну в теробороні ЗСУ
Наступна новина Євросоюз запроваджує безкоштовний роумінг для українських біженців
Схожі новини