Нардеп із «За майбутнє» може стати новим омбудсменом

Дмитро Лубінець

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук вніс кандидатуру безпартійного нардепа Дмитра Лубінця на посаду уповноваженого ВРУ з прав людини.

Про це пише Українська Правда з посилання на допис голови ВРУ Руслана Стефанчука у Facebook.

«Відповідно до вимог законодавства, вніс пропозицію щодо кандидатури народного депутата України Лубінця Дмитра Валерійовича на посаду уповноваженого Верховної Ради України з прав людини», – каже Руслан Стефанчук.

Голова Ради упевнений, що парламентський досвід Лубінця, а також його професійні та людські якості сприятимуть у виконанні обов’язків на посаді омбудсмена.

Дмитро Лубінець очолює парламентський комітет з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та АР Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Читайте також: Черновецькому повідомили про підозру через заклики «визнати» ОРДЛО

Для довідки. Дмитро Лубінець – уродженець міста Волноваха на Донеччині. У 2014-му, ставши народним депутатом від фракції «Блок Петра Порошенка», був призначений куратором Волині від фракції. Син мера Миколи Романюка Валентин Романюк був помічником нардепа Лубінця. У той час Лубінець мав приймальню у Луцьку. У 2019-му знову обраний до парламенту. Пройшов у ВРУ як безпартійний, згодом став членом депгрупи «За майбутнє», очолює яку волинянин Ігор Палиця. 

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У війні за Україну загинув волинянин Андрій Давидюк
Наступна новина У Луцькому районі легковик злетів у кювет. ВІДЕО
Схожі новини