У волинському онкоцентрі відкрили оновлене відділення хіміотерапії

Фото Волинської обласної ради

Після двох років реконструкції у Волинському центрі онкології повноцінно запрацювало хіміотерапевтичне відділення.

Про це 6-го червня повідомила Волинська обласна рада. 

«При тому фінансовому ресурсі, який можливо було спрямувати, робота проведена колосальна. Проєкт вартував понад 5,5 мільйонів, майже половину з яких забезпечив обласний бюджет.

На жаль, втілити усі плани, як от заміну системи опалення та ремонт фасаду з утепленням, завадила війна. Але основного ми досягли: пацієнти отримуватимуть лікування за сучасними стандартами та в комфортних умовах, а персонал, що не менш важливо, в таких же умовах надаватиме послуги», - зазначив голова Волинської обласної ради Григорій Недопад.

Директор медичного закладу Юрій Малімон розповів, що останніми роками онкоцентр потерпав від тисняви, при тому, що щорічно кількість хворих на онкологічну патологію зростає. Чи не в найгірших умовах було саме хіміотерапевтичне відділення.

«Фактично воно розташовувалося у пристосованому прохідному приміщенні. Переповнені палати на 8 ліжок, один санвузол на 40 душ. Відсутність елементарного приміщення для переодягання персоналу», - розповів очільник онкоцентру.

Фото Волинської обласної ради

До слова, раніше обласна рада ухвалила рішення про перенесення хоспісу, а вивільнені площі реконструювали під відділення хіміотерапії. Основні роботи завершили ще минулого року.

Зокрема, удвічі збільшили кількість місць – всього 60. Облаштували палати з душовими та санвузлами, передбачили оглядові та маніпуляційні, а також службові приміщення для медперсоналу.

Крім того, тут змонтували новітню систему вентиляції, яка убезпечує медиків під час роботи з токсичними препаратами.

Обладнати оновлене відділення медичними меблями та устаткуванням зуміли завдяки спонсорам, благодійним фондам, а також гуманітарній допомозі.

Юрій Малімон також розповів, що для повноцінної роботи хіміотерапевтичного відділення вдалось навіть дістати необхідний запас медикаментів. 

«Ми знайшли перевізника, який погодився і таки зумів у прямому сенсі під обстрілами двічі привезти необхідні препарати з медичних складів, що на Київщині. Тому поки їх вистачає і для волинян, і для переселенців, звертаються пацієнти і з інших областей. Не відмовляємо нікому», - запевнив керівник онкоцентру.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, волинські онкологи надали медичну допомогу 180 вимушено переселеним українцям.

Читати також: Коли у тебе дві війни. Як онкохворі знаходять прихисток на Волині 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку вилучили горілки на понад мільйон гривень з підробленими акцизними марками
Схожі новини