Учені розповіли, яким має бути режим дня гіпертоніків

Медики поділилися порадами, які допоможуть гіпертонікам контролювати артеріальний тиск. 

Виявляється, для того, щоб тиск не підвищувався, як і ризик ускладнень гіпертонічної хвороби, потрібно просто відкоригувати режим дня, – пише Радіо.Максимум.

При цьому обов'язково слід регулярно вимірювати артеріальний тиск, щоб не випустити з уваги стрибки показників і вчасно прийняти необхідні ліки, які стабілізують тиск.

Поради медиків щодо режиму дня для гіпертоніків:

Час для сну і відпочинку. Хворому гіпертонією рекомендується спати не по 7 годин, а по 9. До того ж, слід перед сном провітрювати кімнату і, якщо є необхідність, зволожувати повітря. Бажано у вечірній час не напружуватися ні фізично, ні морально. Прогулянка й ароматична ванна – це те, що дозволить гіпертонікові розслабитися і швидко заснути.

Рух. Лікарі рекомендують гіпертонікам перебувати в постійному русі, але не перестаратися. Будь-які фізичні навантаження повинні бути помірними та регулярними, інакше стрибка тиску не уникнути.

Харчування. Обов'язково необхідно їсти 5 разів на день: 3 прийоми їжі – основні, ще 2 – перекушування. Такий режим харчування повинен бути щоденним, а не лише на вихідних. Найкраще, щоб вечеря відбулася не пізніше сьомої години вечора, адже перевантажений шлунково-кишкового тракту негативно впливає на судинну систему, через що запросто може підвищитися тиск. Солоного, гострого, жирного і смаженого в раціоні гіпертоніків бути не повинно.

Робочий час. Практично не існує посад і професій, які не супроводжувалися б стресами. Але гіпертонікам категорично не можна нервувати та перебувати під тиском стресів цілий робочий день безперервно. Якщо людина не любить свою роботу і вона приносить їй лише розчарування і стрес, то її потрібно кинути або навчитися справлятися з неприємними ситуаціями та не допускати розвитку нервової напруги.

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У які ігри грає Європа з Росією?
Наступна новина 70 000 лампочок і 2700 іграшок: у Вільнюсі прикрасили новорічну ялинку
Схожі новини