Unex Bank: два роки інновацій

У квітні 2021 року чех Іван Світек та одна з найбільших інвестиційних компаній України Dragon Capital повідомили про закриття угоди та придбання невеличкого Unex Bank. За рік потому Світек, що також обійняв посаду голови правління, в інтерв’ю зізнавався, що це була не сама вдала його інвестиція: придбання банку напередодні війни й справді виглядало не надто вдалим вкладенням грошей.

Та попри усі складнощі, які, до речі, спіткали усі фінустанови країни, банк вийшов на операційний прибуток та почав запускати нові продукти та сервіси. Так, восени 2022 року unexbank.ua першим на українському ринку разом із партнерами запустив картку, що дозволяє розраховуватись криптоактивами.

Трохи згодом повідомив про запуск дистанційного оформлення депозитів, що доступне усім українцям, навіть тим, що до цього не були клієнтами банку. Відновив кредитування населення, повідомивши про запуск повністю дистанційної процедури видачі позик, активізував напрям лізингу для українського бізнесу, насамперед – агровиробників, що потребували доступних та простих фінансових інструментів для проведення польових робіт.

Влітку 2023-го стало відомо про запуск картки розстрочки Мед, яка також оформлюється онлайн та дає змогу оплачувати частинами покупки в магазинах-партнерах. Та відкриття напряму POS-кредитування, тобто оформлення позик в точках продажу, зокрема, техніки та електроніки.

Вперед і вгору

Досягти таких результатів вдалося багато в чому завдяки тому, що навіть під час війни банк не зупиняв розвитку. Через об’єктивні причини плани та графіки, звісно, довелося коригувати. Наприклад, тимчасово було поставлено на паузу заплановані відкриття нових відділень. Але вже на початку 2023 року відкрили відділення в Житомирі, Луцьку та у Львові.

Щодо запущених інновацій, то це стало можливим за рахунок залучення партнерів. В Unex Bank не бояться конкурентів. Навпаки, шукають точки взаємовигідної співпраці та запускають нові проекти із залученням експертизи фінтехстартапів. Вже згадана криптокартка є яскравим прикладом такої співпраці.

Зрештою за два роки роботи в загальнонаціональному рейтингу українських банків Юнекс Банк піднявся з 57 місця на 39-те, збільшивши портфель активів майже в три рази. З останній рік його нові продукти кілька разів ставали лауреатами галузевих премій. Наприклад, депозит Unex Максимум посів третє місце в номінації Депозит року від Мінфін, а криптопроекти були названі одними з кращих за версією PaySpace Magazine Awards 2022.

Unex Bank продовжує працювати над покращенням існуючих продуктів та сервісів та планує запуск нових. В одному з недавніх інтерв’ю голова правління та акціонер фінустанови Іван Світек розказав про роботу над власним інвестиційним застосунком, що відкриє доступ українцям до інвестицій в акції світових компаній у кілька дотиків. Робота над цим проєктом добігає кінця.

На думку пана Світека, будь-яку, навіть найбільш консервативну та класичну банківську послугу можна зробити ще кращою. Варіанти завжди знайдуться. Головне – розуміти потреби клієнта та рухатися у напрямку їх задоволення. Прикладом цієї тези може слугувати виплата відсотків за депозитом авансом, яку Unex Bank презентував взимку минулого року.

Це, звісно, лише опція. Все одно насамперед клієнт обирає депозитний продукт за ставкою. Проте ці дрібнички демонструють потенціал для покращення навіть таких простих послуг, як банківський депозит.

На правах реклами* 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку прощатимуться з Героєм Русланом Лужанцовим, який загинув на Донечинні
Схожі новини