«В луцькій тюрмі в’язнів закидували гранатами, це не місце для хостелу!», - Павло Данильчук

Депутат Луцької міської ради Павло Данильчук  категорично проти того, щоб камери луцької тюрми, де вбивали людей, стали хостелом. Про це він заявив в інтерв’ю для «Першого».

«Це доволі болюче питання. По-перше, це історичний об’єкт, пам’ятка національного значення – монастир бригідок, який зберігся з часів пізнього Середньовіччя.

По-друге, на території тюрми відбувалися жахливі речі – розстріл, вбивства тисяч українських патріотів, представників інших національностей під час окупаційних режимів (нацистського та совєтського).

Зрозуміло, що цю будівлю треба привести до ладу, провести реставраційні роботи… Все приміщення було передане єпархії УПЦ КП головою Волинської ОДА Володимиром Гунчиком. Там зараз монастир, але монахів небагато

Не маючи усього пакета документів, вони почали робити там хостел. Це не вкладається в голову! Хостел має бути в передній частині, де колись знаходилися камери, де вбивали людей… Знаю з історії, що українських в’язнів просто закидували гранатами, це місце – просякнуте кров’ю!», - наголосив депутат.

З його слів, станом на сьогодні роботи вже частково проведені, єпархія не відмовляється від свого задуму, хоча депутати вже проводили «круглі» столи, намагаючись донести позицію, що не варто робити хостел.

«Я маю намір надалі апелювати до єпархії, міністерства культури, інших структур… Луцьк потребує музею, подібного як у Львові – тюрма на Лонцького», - вважає Павло Данильчук.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку - концерт гурту «AS/DS»
Наступна новина Гройсман назвав умови для відмови від імпорту газу
Схожі новини