В облраді прокоментували об’єднання дитячої лікарні та перинатального центру

Начальниця відділу з питань управління об’єктами спільної власності виконавчого апарату обласної ради Мирослава Якимчук прокоментувала рішення депутатів об’єднати обласну дитячу лікарню з перинатальним центром.

Нагадаємо, напередодні на 28-ій сесії обласної ради депутати проголосували за об’єднання лікарні і перинатального центру в одну медичну установу – "Обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства". За припинення діяльності обласної лікарні, як окремої медичної установи проголосувало 34 депутати, пише «Суспільне».

Мирослава Якимчук висловила офіційну позицію апарату обласної ради щодо цього питання:

«Ми, як відділ, який здійснює управління комунальною власністю, можемо пропонувати голові обласної ради вирішення певним чином певних питань. Тому розробником цих рішень є відділ, суб’єктом внесення рішення на сесію – голова обласної ради. Питання обговорювалося на профільній комісії і на майновій. На першому засіданні проект рішення підтримало 3 чоловік, один утримався, один був проти. Повторно питання було зняте на доопрацювання.

Перинатальний центр на порядок заклад вищий по обладнанню, по наданню послуг і дуже потужний і унікальний за своїми функціями і наданню медичної послуги. На будівництво цього об’єкту було витрачено більше 200 млн грн із обласного бюджету, в тому числі і з державного бюджету. - Ви можете сказати, які були видатки на обласну дитячу лікарню з обласного бюджету минулого року? Скільки обласна рада виділяла на капітальні ремонти, обладнання? –Ні, не скажу».

Як розповів директор ВОДТМО Сергій Ляшенко, персонал медичного закладу проти реорганізації.

«Це нонсенс. Такого немає в Україні. Ми відповідаємо за дитячу допомогу населенню Волині, одні, монополістично. Перинатальний центр – в першу чергу допомога породіллям, потім вже дитяча допомога», – розповів Сергій Ляшенко.

Читайте також: Колектив Волинської обласної дитячої лікарні проти її приєднання до перинатального центру

Зі слів Мирослави Якимчук, це не останнє об’єднання медичних закладів в області. Каже: у зв’язку з медичною реформою Волинь не має фінансової спроможності утримувати нині існуючі медичні установи. На реорганізацію обласної дитячої лікарні і перинатального центру, говорить посадовиця, необхідно не менше двох місяців.

Керівниця перинатального центру Ірина Горавська погодилася озвучити свою позицію, щодо рішення депутатів наступного тижня.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Дуже небезпечний відрізок». Просять встановити світлофор у Луцьку біля обласної дитячої лікарні
Наступна новина У Волинській ОДА створили комісію для боротьби з коронавірусом
Схожі новини