Колектив Волинської обласної дитячої лікарні проти її приєднання до перинатального центру

Колектив Волинської обласної дитячої лікарні проти її приєднання до перинатального центру
Волинська обласна дитяча лікарня

Персонал Волинської обласної дитячої лікарні проти реорганізації медичного закладу шляхом приєднання його до перинатального центру

Про це розповів генеральний директор Волинської обласної дитячої лікарні Сергій Ляшенко, повідомляє Суспільне.

Нагадаємо, депутати проголосували за об’єднання лікарні і перинатального центру в одну медичну установу – «Обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства». За припинення діяльності обласної лікарні як окремої медичної установи проголосувало 34 депутати Волиньради.

Старша медична сестра Людмила Горбатюк, яка 35 років працює у лікарі, каже, що об’єднання дитячої лікарні з перинатальним центром не підтримує.

«Оці такі зміни, ніби ми мали бути одне, потім нас вирішили роз’єднати чомусь... Я в те питання не вникаю... Потім нас знову нас об’єднали. Оце шарахання лякає, нестабільність лякає», – каже Людмила Горбатюк.

860 працівників лікарні підписали звернення до депутатів не реорганізовувати медустанову, розповідає керівник обласної дитячої лікарні Сергій Ляшенко.

«Це нонсенс. Такого немає в Україні. Ми відповідаємо за дитячу допомогу населенню Волині, одні, монополістично. Перинатальний центр – в першу чергу допомога породіллям, потім вже дитяча допомога», – зазначив Сергій Ляшенко.

Волинська обласна дитяча лікарня почала свою роботу 1986 року. Розрахована вона на 325 ліжок. Нині майже тисяча працівників надають медичну допомогу пацієнтам за 64-ма напрямками роботи.

Одним із наймасштабніших проектів медичного об’єднання стало будівництво перинатального центру, каже Сергій Ляшенко. Коли заклад був майже добудований, 2018-го його від’єднали від обласної дитячої лікарні і зробили окремою структурою. Нині медустанови хочуть знову об’єднати, підпорядкувавши лікарню перинатальному центру.

«Перинатальний центр – це була наша дочерна установа. Ми за неї хвилювалися, переживали, будували, ходили оглядали, як будується, він виріс на наших очах. Нам було неочікувано, коли центр від’єднали. Ця організація, як на мене, повинна була б звучати так: не до дитини приєднувати маму, а дитину до мами», – каже лікарка- анестезіологиня Надія Катаман.

За останні 3 роки в лікарні відкрили 3 нових відділення, розповів Сергій Ляшенко, відремонтували приймальне, нині оновлюють відділення медичної генетики і операційні блоки нейрохірургії. Торік завершили капітальний ремонт другого педіатричного відділення. Витратили 2,5 млн грн. благодійних грошей і майже 300 тисяч бюджетних.

«Враховуючи те, що Україна вступає в медичну реформу, переходить на заключення договорів і оплату з НЗСУ, було б логічно дати обом закладам попрацювати в умовах нових правил господарювання, а тоді вже дивитися в інтересах пацієнтів, дітей, чи щось міняти, чи не міняти. Побачити ефективність, чи ми будемо справлятися, чи не будемо. На жаль, я на сьогоднішній день не бачу обґрунтування», – зауважив Сергій Ляшенко.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Герої року на «Першому» - студенти-рятівники
Наступна новина «Перший» привітав героїню грудня – лікарку Ганну Колесник
Останні новини
Схожі новини