В Україні буде створено реєстр вакцинованих від коронавірусу осіб

Фото ілюстративне

В Україні буде створено реєстр вакцинованих від коронавірусу осіб, а також можливе запровадження електронних паспортів вакцинації.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький у відео на сторінці партії "Слуга народу" у Facebook, пише ТСН.

«Буде створений реєстр вакцинованих з дуже багатьох причин. По-перше – ми маємо знати кількість провакцинованих, і без реєстру це буде дуже важко створити, по-друге – ми маємо відслідковувати ускладнення, які можуть виникнути після вакцинації, по-третє – міністерство розробляє можливість видачі електронних паспортів провакцинованих», – зазначив він.

Радуцький також зазначив, що за словами очільника МОЗ Максима Степанова, вакцинація в Україні розпочнеться на другому тижні лютого. Він також додав, що сподівається, що МОЗ провакцинує щонайменше 50% населення безкоштовно. 

Варто зазначити, що українців вакцинуватимуть препаратами, які надійдуть у рамках програми COVAX (це може бути одна з трьох вакцин: Pfizer, Moderna та AstraZeneca), а також китайської вакциною "Sinovac", яку вже замовило МОЗ. 

До слова, стало відомо, що Україна закупить ще одну вакцину індійського виробництва. 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Бойовики передадуть Україні дев'ять полонених
Наступна новина Мер Ковеля пояснив, чому призначив Тараса Яковлева своїм заступником
Схожі новини