Вчені назвали найкраще житло для Марса

За підсумками міжнародного конкурсу Mars City Design 2017 вчені назвали найкраще житло на Марсі. Перемогу в конкурсі здобула команда дизайнерів MIT, яка показала своє бачення міста майбутнього на Червоній планеті.

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на MIT.  

Redwood Forest («Ліс червоних дерев») - так називається дизайнерський концепт інопланетного міста - є сполученими між собою тунелями півсфери, усередині яких майбутні марсіанські колоністи зможуть жити і працювати.  

Півсфери зсередини нагадуватимуть крони дерев, оскільки їх пропонується створити з гіллястої конструкції, покритою згори надувною мембранною оболонкою.   

Дизайн кожного куполу може відрізнятися, тому їх можна буде пристосувати не лише для роботи, але і для комфортного існування. Усередині можна буде розташувати громадські простори, сади або навіть водойми.  

Воді теж не забули приділити увагу: завдяки сонячній енергії, що збирається куполами, вода спрямовуватиметься всередину пористого покриття куполів, забезпечуючи жителям захист від радіації і перегрівання.   

Нагріта вода може використовуватися для поливу рослин і потреб жителів. У найближчі п'ять років Ілон Маск збирається відправити на Марс перші космічні кораблі, тому не можна виключати, що подібний проект марсіанського міста буде реалізований набагато швидше, ніж може здатися.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На будівництво садка у Торчині виділять понад 2 млн грн | Волинська обласна рада
Наступна новина Рівнянка розбилася на смерть, коли мила вікна
Схожі новини