Вчені з'ясували, чим корисно не висипатись

Зазвичай, експерти радять спати не менше 7-8 годин – саме така тривалість сну дозволяє вашому організму повністю відпочити. Але сучасне життя диктує свої правила, а повноцінний сон для багатьох – є розкішшю, – пише Канал24.

Американські вчені в ході дослідження дійшли висновку, що скорочення сну допомагає в боротьбі з депресією, пише The Journal of Clinical Psychiatry.

Вчені провели 66 незалежних досліджень про вплив безсоння на депресію. Пошук літератури проводився за ключовими словами "депривація сну" (скорочення сну) і "депресія" в базах даних PubMed і PsycINFO. Дослідження включалося в аналізовану добірку, якщо автори практикували депривації (скорочення) сну в якості потенційної терапії депресивного стану.

Згідно з дослідженням, повне або часткове порушення сну пом'якшувала симптоми депресивного стану, що, на думку психологів, підтверджує ефективність подібного роду "терапії".

Проте варто пам'ятати, що безсоння може призводити до часткової втрати пам'яті, спалахів гніву, порушення моторики та надмірного споживання їжі.

#БудьПершим - підписуйся на нас у соцмережах: facebook instagram telegram youtube

Читати далі


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Дослідники розповіли, з якого віку діти копіюють батьків
Наступна новина У луцькому ЦУМі відвідувачі застрягли у ліфтах
Схожі новини