Відомо, які саме секонд-хенди закриють

В Мінсцополітики розповіли, що закривати легальні секонд-хенди ніхто не буде. Передусім боротимуться зі «схемами на гуманітарці».

Заступник міністра соціальної політики Олег Коваль пообіцяв, що не перешкоджатиме легальному бізнесу, – пише ТСН.

Чиновник наголошує, що головне завдання припинити потік контрабанди, яка завозиться в Україну під виглядом гуманітарної допомоги за яку не сплачуються податки.

«Гуманітарну допомогу» не потрібно розмитнювати, адже це предмети, які безкоштовно роздаються цільовим категоріям населення чи установам. Цим користуються певні ділки, які завозять вживані речі як «гуманітарку», а потім продають у магазинах. Щороку від цих схем державний бюджет втрачає до 2 млрд грн.

«Ми жодним чином не виступаємо проти легальних магазинів із вживаними речима, тобто секонд-хендом. Якщо товари в ці магазини завезені та продаються відповідно до норм вітчизняного законодавства, - ми не маємо нічого проти!», – розповів Олег Коваль. 

Нагадаємо, в Україні хочуть заборонити секонд-хенди. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Інвестор» підписав меморандум про співпрацю з асоціацією фахівців з нерухомості
Наступна новина «Що може депутат? Хіба обв’язати голову білим шарфом», – Віталій Заремба про земельну реформу
Схожі новини