В Україні хочуть заборонити секонд-хенд

В Україні хочуть заборонити секонд-хенд
Фото ілюстративне

Міністерство соціальної політики може заборонити ввезення на територію України секонд-хенду. Зараз відомство працює над цим, тому що держава втрачає гроші на несплаті митних платежів.

Про це заявив заступник міністра соцполітики Олег Коваль, повідомляє РБК-Україна.

Коваль зазначив, що Міністерство соцполітики дозволить ввозити тільки обладнання для водолазів, спеціальну форму високої якості, яка захищає пожежників і т. д.

Він підкреслив, що таке рішення міністерства пов'язано з тим, що в Україні дуже часто під виглядом гуманітарної допомоги без митного оформлення завозять речі, які потім продають у відповідних магазинах.

Коваль зазначив, що за його підрахунками щотижня через несплату митних платежів держава втрачає близько 2 мільйонів доларів. При цьому в рік ця сума становить від 2 до 3 мільярдів гривень.

«Ми вимагаємо від державних установ листи-звернення на Міністерство соціальної політики, що вони чекають гуманітарну допомогу в певній кількості з установкою на баланс», – зазначив Коваль.

Читати також: У луцьких секонд-хендах можна придбати брендовані речі за копійки


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Різдвяний джаз, магія і селфі на пам'ять. Перед лучанами виступив гурт UrbanGypsy
Наступна новина «Не все так погано». У Луцькраді змінили думку щодо долі старовинної садиби на Ярощука
Останні новини
Схожі новини