«Вогонь у відповідь лише за декількох умов». На Донбасі з 27 липня – чергове перемир'я

У Тристоронній контактній групі в Мінську домовились про цілковите припинення вогню на Донбасі з 27 липня.

Про це повідомили у Офісі президента і назвали "проривом" у Мінському процесі, пише ТСН.

Там наголошують, якщо режим цілковитого і всеосяжного припинення вогню буде дотримано бойовиками, це відкриє шлях до виконання інших положень "Мінських угод". 

Не стріляти домовились аж до повного врегулювання збройного конфлікту на Донбасі. Сьогодні ОБСЄ оприлюднила список заходів, які мають забезпечити справді тривалу тишу. У Мінську домовилися: з понеділка - жодної наступальної дії, диверсії та навіть розвідки.

Під забороною - стрільба, використання дронів і снайперів та важка зброя в населених пунктах і поблизу них. Вогонь у відповідь дозволено,але за низки умов: лише в разі наступальних дій противника, тільки за наказом найвищого командування та винятково в разі провалу спроби використання координаційного механізму.

«На моїй пам’яті десятки перемир’їв. Насправді це підла домовленість. Противник провокує на дії, витягує. Робота снайперів, диверсійних груп, підлі провокації, жодного разу вони не дотримались, щоб було дійсно перемир’я», - каже військовослужбовець ЗСУ Андрій.

«Було несправедливо, нас примушували дотримуватися правил перемир’я, а у відповідь ми отримували тільки провокацію. Звісно адекватна відповідь була на провокації, але в більшості, я не довіряю такому перемир’ю», - додає військовослужбовець ЗСУ Роман. 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцькому терористу обрали запобіжний захід
Наступна новина На Волині виявили понад 70 крадіжок газу
Схожі новини