Волинські ліси перетворюються на сміттєві полігони. Що з цим робити?

У Волинському обласному управлінні лісомисливського господарства просять керівників ОТГ вирішити питання упорядкування сміттєзвалищ та посилити роботу з населенням щодо поводження із твердими побутовими відходами, адже ліси області поступово перетворюються на сміттєві полігони.

Відомство надіслало відповідні листи в ОТГ. Про це повідомив начальник управління Олександр Кватирко у своєму дописі у фейсбуці.

За його словами, щороку працівникам волинських лісгоспів доводиться прибирати не менше як 100-120 гектарів лісів.

«Хаотичні звалища розповзлись практично по всій території державного лісового фонду, але, як правило, знаходяться поблизу населених пунктів. Найбільш болючим для мене є бачити, як узбіччя доріг, ліси, майданчики прибирають діти. Дорослі свинячать, а дітям прибирати», – зазначив Кватирко.

На його думку, проблему не вирішити прибиранням і звинуваченням у засміченості місцевих жителів. Адже люди часто викидають сміття хаотично саме через відсутність на їх території полігонів. Тому, на думку головного лісівника Волині, проблему треба вирішувати на рівні керівництва ОТГ.

«Відповідей на наш лист від громад або не було, або були дуже несподівані. Окремі керівники громад прислали нам у відповідь: «Приберіть сміття у лісі», – повідомив Кватирко.

За його словами, працівники підрозділів лісової охорони ще жодної весни так багато робочого часу не проводили на гасінні пожеж.

«У нас 5-й клас пожежної безпеки. Зараз, коли є не найкращі часи для економіки, коли в країні діють посилені протиепідемічні заходи, працівникам лісової охорони треба знов ставати за прибирання. Прибирати будемо при першій можливості вивести людей. Це знову будуть короткострокові заходи», – запевнив він.

Тому вихід, на його думку, – це впливати на свідомість керівників і представників органів місцевого самоврядування.

«Тому із травня усі соціальні ініціативи і проєкти лісівників будуть реалізовуватись у тих громадах, із якими буде порозуміння і хороша динаміка по прибиранню сміття із лісів та лісових узбіч», – повідомив Олександр Кватирко.

«Вважаю, що без органів місцевого самоврядування лісівники це питання не вирішать.
А поки на такі стихійні звалища, як на фотографіях, за завтра-післязавтра добре додадуть сміття», – додав він і оприлюднив фото засмічених волинських лісів.

Читати також: На Волині заборонили в'їзд у лісові масиви будь-якому транспорту


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні медиків планують тестувати на коронавірус раз у п'ять днів
Наступна новина Усім, хто їде з-за кордону через «Ягодин», робитимуть експрес-тести на коронавірус, – ОДА
Схожі новини