Волинські медики отримали нові автомобілі «швидкої допомоги»

На Волині бригади екстреної медичної допомоги області отримали шість спеціалізованих нових автомобілів.

Урочиста передача ключів від автомобілів, придбаних за кошти НСЗУ, відбулася у середу, 10 лютого 2021 року, на базі Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, повідомили у Волинській ОДА.

У зв’язку із Програмою медичних гарантій на рівні вторинної медичної допомоги, яка запрацювала 1 квітня 2020 року, заклади охорони здоров’я, що надають цю допомогу, розпочали роботу за договорами з НСЗУ.

Відповідно підприємство «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» закупило 6 автомобілів марки Citroën Jumper типу С за кошти Національної служби здоров’я, які були виділені в межах пакета медичних послуг «Екстрена медична допомога пацієнтам з підозрою або встановленим захворюванням на COVID-19», розповіли в ОДА.

Ціна одного такого транспортного засобу – 2 млн 663 тис грн. 

Спеціалізовані автомобілі отримали бригади екстреної медичної допомоги хворим на COVID-19 та їх транспортування в лікувальні заклади, а саме:

– 1 автомобіль – Нововолинське відділення ЕМД;
–1 автомобіль – Ковельське відділення ЕМД;
–2 автомобілі – відділення медицини катастроф;
– по 1 автомобілю – Луцькі міські відділення УМД №1 та №2.

«Отримати новий автомобіль – це завжди велике свято для нас. Тому що він буде слугувати для порятунку людського життя, а особливо в цей важкий час, коли в країні триває боротьба із коронавірусною інфекцією. Цей автомобіль забезпечений усім обладнанням, яке необхідне для порятунку життів пацієнтів», – зазначила завідувач Нововолинського відділення ЕМД Антоніна Терещук.

Окрім того, додатково ще 3 автомобілі екстреної медичної допомоги Citroën Jumper типу В передаються у Горохівське відділення ЕМД, Рожищенське ЕМД та Луцьке міське відділення ЕМД №2.

Транспортні засоби обладнані сучасним медичним обладнанням, системою подачі кисню, апаратами штучної вентиляції легень, дефібриляторами, електрокардіографами, капнографами та засобами транспортування пацієнтів.

Читати також: Головна лікарка у Луцькому районі отримала зарплату за місяць понад 150 тисяч гривень


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку на небезпечному перехресті встановлять світлофор
Наступна новина На волинських дорогах встановлять 5 камер фотовідеофіксації
Схожі новини