Головна лікарка у Луцькому районі отримала зарплату за місяць понад 150 тисяч гривень

Головна лікарка у Луцькому районі отримала зарплату за місяць понад 150 тисяч гривень
Оксана Чертюк (фото «Суспільного»)

У грудні 2020 року генеральна директорка Луцького районного центру первинної медико-санітарної допомоги Оксана Чертюк отримала заробітну плату понад 150 тисяч гривень.

Про це повідомила депутатка Луцької районної ради Ольга Максимяк у фейсбуці.

Як розповіла обраниця, посилаючись на слова самої Чертюк, у мережі Луцького районного центру ПМСД нині 12 амбулаторій та 21 ФАП. Цей центр обслуговує 62 500 осіб, з 47 тисячами вже укладені декларації з сімейними лікарями. Середня заробітна плата керівників амбулаторій тут становить 29 000, лікаря – 24 000, медсестри – 12 000, а фельдшера та лаборанта – 10 000 гривень. 

«Оксана Чертюк пояснює, що її зарплатня як генерального директора формується у розмірі 10 посадових окладів. Один оклад – 6100 грн. Тобто винагорода за роботу – не менше 61 000 грн. Однак у звітних документах, які ми отримали, розміри зарплати були і значно вищими. Як от, приміром, у грудні 2020 року – понад 150 тисяч гривень», – пише Ольга Максимяк. 

«Цікаві дані помітили ми і у додатку до контракту пані Оксани. Не буду багато коментувати. Просто залишу його фото. Можливо, когось наштовхне на думку, як от можна стимулювати роботу спеціалістів, преміювавши у розмірі 24 посадових окладів», – додала депутатка.

З її слів, 85 % коштів, які отримує Луцький РЦПМСД витрачає на заробітні плати, 15 % – на розвиток. 

Тим часом, як повідомила Ольга Максимяк, заробітна плата генеральної директорки Горохівського районного центру медико-санітарної допомоги Галини Майко – 24 тисячі гривень. Лише двічі на рік керівниця отримувала премії – до Дня медичного працівника 5 000 грн та наприкінці року 10 000 грн. 

У мережі Горохівського центру – 13 амбулаторій, 35 ФАПів, 22 пункти здоров’я. Укладено майже 43 тисячі декларацій з сімейними лікарями. 

Заробітна плата сімейного лікаря у Горохівському райцентрі ПМСД складає трішки більше 14 000, середнього медичного персоналу – майже 6800, молодшого медичного персоналу – 5970, а спеціалістів – 11 000 гривень, повідомила Ольга Максимяк.

Читати також: Григорій Недопад став головою опікунської ради Волинського фтизіопульмонологічного центру 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Дорогу «Торчин – Шклинь» розчистили
Наступна новина Як на Волині єгері допомагають пережити зиму диким свиням, козулям і зайцям 
Останні новини
Схожі новини