Волинські працедавці спрямували на соціальні потреби держави понад 1,1 мільярда гривень

У січні-квітні 2018 року волинські працедавці перерахували на соціальні потреби держави 1 мільярд 123 мільйони гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Таким чином, сума сплаченого на Волині єдиного внеску перевищує минулорічні показники на 274 мільйони гривень.

«В межах компетенції фахівці територіальних органів ДФС в області вживають весь комплекс заходів з тим, щоб ринок праці був максимально прозорим. Лише суворе дотримання гарантій в оплаті праці всіма без винятку працедавцями дозволяє державі своєчасно фінансувати пенсійні та соціальні виплати. Відтак, увага представників органів державної влади та місцевого самоврядування до питання легального працевлаштування - постійна та виправдана. Як результат, плюс 32,3 відсотка надходжень єдиного внеску проти минулорічних показників», - зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів підкреслює, що кожен працівник зацікавлений у тому, щоб його працедавець здійснював передбачені законом відрахування із заробітної плати.

«Під час кожної зустрічі з представниками бізнесу та громадськості, чи в ході індивідуального спілкування з громадянами ми наголошуємо на важливості лише легального працевлаштування. Не залежно від віку кожен працівник вже сьогодні повинен подбати про офіційне робоче місце, бо у протилежному випадку він втрачає право на виплати у разі настання страхового випадку та гідне пенсійне забезпечення в майбутньому», - зазначає Світлана Савчук.   

Отож, робота  у напрямку роз’яснення вимог чинного законодавства працедавцям та громадянам та, за наявності підстав, необхідні контрольно-перевірочні заходи в межах компетенції з тим, щоб попередити бюджетні втрати та убезпечити найманих працівників від порушень їхніх прав, залишається серед пріоритетних завдань волинських фіскалів, - наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.   


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Боржники по аліментах стрімко почали гасити борги
Наступна новина У Луцьку - конкурс до Міжнародного дня вишиванки
Схожі новини