Волинянам не заборонили відвідувати храми на Великдень

Фото ілюстративне

На Великдень на Волині не діятимуть заборони на відвідування храмів та кладовищ. Натомість волинянам рекомендують залишатись вдома, а в разі відвідування церков – дотримуватись дистанції.

Про це стало відомо у середу, 15 квітня, під час брифінгу в ОДА.

«Я розумію почуття вірян і людей, які зараз на роздоріжжі – йти чи не йти до храму. Але прошу всіх бути виваженими і залишитись вдома. Віра у нас в серці, а не в храмі», - зауважила заступниця голови ОДА Тетяна Щербак.

З її слів, цими вихідними діятиме режим обмеженого пересування. Йдеться про проміжок з 13:00 суботи до 06:00 вівторка. Нагадаємо, юрист пояснив, що це рішення ОДА має рекомендаційний характер.

«Багато разів велись перемовини з настоятелями храмів про онлайн-трансляцію. Заборонити відвідувати храми ми не можемо, але можемо рекомендувати залишатись вдома», – сказала посадовиця.

Вона зазначила, що у приміщенні храму повинно бути не менше 10 квадратних метрів площі, а на вулиці потрібно дотримуватись дистанції 1,5-2 метри дистанції. За порушення поліція складатиме протоколи.

Закривати кладовища під час поминальних днів також поки не планують. «Не виключаю, що такі рішення будуть – додаткові засідання комісії ще відбуватимуться», – додала Тетяна Щербак.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині 20 нових випадків коронавірусу. Помер ще один хворий
Наступна новина Обсервація обов’язкова, але не для всіх. Волинян, які протестували на «Ягодині», відпустили додому
Схожі новини