Volkswagen призупинив роботу двох заводів через брак деталей із Західної України

Через те, що російська агресія перервала поставки критично важливих деталей із Західної України, Volkswagen призупинить виробництво на двох заводах у східній Німеччині, які виробляють електромобілі.

Про це компанія повідомила у пятницю 26 лютого, пише «Лівий берег» з посиланням на The New York Times.

«Тимчасова призупинка показує, як війна в Україні може мати непередбачуваний вплив на світову економіку, додаючи потрясінь у ланцюжку поставок, які сприяють інфляції», – йдеться у виданні. 

У Volkswagen заявили, що з вівторка до п’ятниці закриють складальні лінії на заводі в Цвікау, потужність якого становить понад 300 000 автомобілів на рік. Дрезденський завод припинить виробництво з середи до п’ятниці.

Нагадаємо, у 2020-му луцька компаніяї «СКФ Україна» почала перші поставки підшипника на електроплатформу компанії Volkswagen. 

«Якщо точніше, це підшипники для електрогольфів Volkswagen. Плануємо це продовжувати. Вони розвивають свою лінійку електротранспорту і навіть позиціонують ці наміри гаслом на кшталт «доженемо і переженемо Tesla», – коментував у розмові з «Першим» директор підприємства Богдан Волчок.

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україну приїхала зброя з Польщі
Наступна новина Над Київщиною збили ІЛ-76 з ворожим десантом
Схожі новини