Волонтерці Звіробій вручили підозру через погрози Зеленському

Марусі Звіробій у Державному бюро розслідувань вручили підозру за статтею щодо «погроз вбивством» стосовно президента Володимира Зеленського.

Про це інформує пресслужба ДБР, пише «Українська Правда».

«Якби я хотіла тебе грохнуть, то я б тобі сказала: “Я тебе підірву”. Я би сказала як. Нехай знайдуть подібні речі, щоб я по телефону чи в переписці десь…Таких переписок не існує в природі. Немає жодної моєї прямої погрози Зеленському», – розповіла Звіробій.

Звіробій 6-го лютого заявила, що Зеленський неадекватний і працює на Російську Федерацію

Вона вимагає спільного допиту разом із президентом, бо «хоче поглянути йому в очі» і «зрозуміти, що з цією людиною».

Читайте також: ДБР викликало Федину для вручення підозри. Імовірно,через погрози Зеленському

Волонтерка розповіла, що президент також був на допиті у ДБР, де розповів, що особисто не знає Звіробій і Федини, але, за словами Звіробій, «злякався».

Звіробій також зазначила, що пробула у будівлі ДБР 3 години, бо «допитувала» слідчого. За її словами, їй «шиють» підозри за трьома статтями: за погрози, повалення конституційного ладу погрозу вбивством щодо президента.

6-го лютого вона отримала підозру лише через погрози за ч.2 ст.28, ч.1 ст. 346 ККУ. У ДБР повідомили, що у разі доведення вини, їй загрожує покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до 5 років.

Волонтерка зазначила, що не розуміє чому її допитують у ДБР, адже вона не держслужбовець. Захисник Звіробій Андрій Писаренко пояснив, що справу Федини і Звіробій кваліфікували як підготовку злочину «за попередньою змовою групою осіб». Оскільки Федина нардеп, – підозру Звіробій вручали у ДБР.

За словами адвоката, Звіробій також вручили клопотання про обрання запобіжного заходу. Слідчі просять обрати для неї запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Кабмін планує закрити збиткові держшахти, - Гончарук
Наступна новина У день закоханих волиняни зможуть одружитися вночі. Куди їм звертатися?
Схожі новини