Як недосипання впливає на роботу головного мозку

Вчені провели кілька цікавих експериментів, згідно з результатами яких, сон і його нестача безпосередньо впливають на те, як людина дивиться на світ, – пише Радіо.Максимум.

Пацієнтам потрібно було швидко розподіляти за категоріями різні зображення, і чим більше сонними вони були, тим складніше давався їм процес розподілу. Як виявилося, недосипання безпосередньо впливає на роботу мозку і уповільнює її при недостатній кількості сну.

Також каліфорнійські дослідники дізналися, що в тих зонах людського мозку, в яких клітини працювали гірше, сповільнилися і мозкові хвилі, і в буквальному сенсі вони перебували в сонному стані, коли людина не спала. Такі моменти викликали у піддослідних короткочасні провали в пам'яті і проблеми із зором.

У висновку дослідники уточнили, що недосипання може так само вплинути на мозок людини, як і велика кількість випитого алкоголю. Вчені поки що не змогли сформувати якісь юридичні стандарти, що дозволяють виявляти втомлених водіїв на дорогах з таким же успіхом, як виявляють п'яних водіїв.

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 8 листопада
Наступна новина На Волині дорожники спричинили прорив мережі водопостачання
Схожі новини