Як стають монахинями. Нас ці фото вразили

Фрагмент із чину постригу монахинь

На Волині у Свято-Троїцькому Старосільському монастирі, що у Маневицькому районі,  звершено чин постригу монахинь.

У Волинській єпархії УПЦ МП показали рідкісні фото із таїнства постригу монахинь. Свідками цього дійства може стати далеко не кожен. Дивіться, як це: стати монахинею… 

18 квітня монаший постриг прийняли три послушниці Свято-Троїцького Старосільського монастиря. Чин постригу звершив єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл. На завершення, новонародженим сестрам Анастасії, Єфросинії та Рафаїлі вручили великі свічки, горіти вони мають усі три дні, які кожна черниця після постригу проводить у храмі в постійній молитві.

Довідково: Троїцький Старосільський жіночий монастир  відкритий на місці занедбаної військової частини, у лісі між селами Старосілля і Годомичі Маневицього району.  Монастир заснував митрополит Луцький і Волинський Ніфонт. 1 березня 2006 року сюди привезли троє насильниць Стрітенського жіночого монастиря, що в Михнівці, і вони розпочали послух на цьому місці. Перші насельниці з’явились у новій обителі у 2006 році, це були сестри зі Свято-Стрітенського Михнівського монастиря Камінь-Каширського району. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські сліди знаменитої «циганки Ази»
Наступна новина Волинянин з команди Зеленського. Хто він?
Схожі новини