Як зберегти зір, якщо постійно «сидиш» в телефоні і комп'ютері. Поради від луцьких медиків

Фото ілюстративне

У Луцькому центрі первинної медичної допомоги №1 розповіли про те, що потрібно знати та  які продукти використовувати, щоб зберегти зір тим, хто активно використовує гаджети.

Поради написали на сторінці медустанови у Фейсбуці.

«Тривала фіксація погляду на комп'ютерних моніторах і телефонних дисплеях є величезним навантаженням для організму. Для м'язів, для хребта, для психіки. І особливо для очей. Мобільні телефони сприяють розвитку короткозорості, особливо - у дітей і підлітків», – йдеться у повідомленні.

Людське око влаштоване так, що в нормальному режимі відбувається постійне перемикання зору з ближніх цілей на далекі. Коли ми занадто довго дивимося на дисплей мобільного телефону, ми змушуємо наші очі постійно працювати в режимі ближнього бачення. Результат: короткозорість.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: На Волині «швидка» 2 рази не встигла на виклик через погану дорогу

Щоб уберегти свій зір від небезпечного впливу мерехтливого екрану слід дотримуватися простих правил:

  •  Відволікайтеся від екрану.
    Смартфони, планшети і комп’ютери тримають наші очі в постійній напрузі, а це сприяє появі комп’ютерного зорового синдрому, який проявляється в загальному погіршенні зору, сухості і почервоніння очей. Щоб захистити очі, візьміть собі за правило регулярно робити перерви і вправи.
  • Правильно харчуйтеся.
    Продукти, що поліпшують роботу серцево-судинної системи, також допоможуть захистити зір. Вживання помірної кількості свіжих овочів та фруктів, а також цільного зерна. З фруктів радимо: 
    Чорниця. Чорниця посідає найперше місце з усіх продуктів для покращення зору. Свої корисні властивості вона зберігає і в замороженому вигляді і при легкій термічній обробці. Чорниця містить вітаміни групи В, вітамін А, С, які покращують гостроту зору і захищають від вільних радикалів
    Гарбуз. Гарбуз містить велику кількість вітаміну D, який рекомендують вживати разом з аскорбіновою кислотою для профілактики різних застудних захворювань. Він допомагає тримати в тонусі серце і зміцнює нервову систему.
    Чорний шоколад.Чорний шоколад – це смачні ліки, які позитивно впливають на організм людини, зокрема на покращення зору. Він містить вітаміни A, B (В1, В2, РР), C, D, E, F, багато антиоксидантів, фосфор, кальцій та магній. Шоколад уповільнює процес руйнування колагенових волокон і покращує обмін речовин.
    Кисломолочний сир. Кисломолочний сир багатий на вітаміни групи В, а особливо вітамін В12, який допомагає покращити кровопостачання очей. Вітамін В2 покращує обмін речовин у кришталику та рогівці ока. А ще кисломолочний сир – чудовий помічник при кон’юнктивіті.
    Морква. Морква багата на вітаміни С, К, Е, РР, групи В та містить велику кількість каротину. Тим самим є чудовим засобом, який зміцнює сітківку очей, запобігає виникненню пересихання рогівки ока. Найкраще моркву поєднувати разом із вживанням сметани чи олії – так вітаміни, які потрібні для збереження зору, краще засвоюються.
    Шпинат. Шпинат містить вітаміни В1, В2, D, С, Р, РР, різноманітні мікроелементи і каротин. Він дуже корисний для організму людини, бо зміцнює імунітет, покращує стан нервової системи та ще й підвищує гостроту зору.
  • Захищайте очі від сонячних променів;

ЧИТАТИ ТАКОЖ: На Волині водій «швидкої» разом із фельдшером рятували чоловіка, у якого зупинилося серце

  • Стежте за загальним станом здоров’я;
  • Хронічні проблеми зі здоров’ям можуть негативно впливати на зір. Людям з діабетом або підвищеним артеріальним тиском, регулярно потрібно перевіряти зір;
  • Регулярно перевіряйте зір, тому що регулярні огляди потрібні не тільки людям, у яких вже є такі проблеми. Комплексна розширена діагностика допоможе виявити захворювання, які проходять безсимптомно. Кількість візитів до лікаря індивідуально. Зазвичай необхідно 1-2 рази на рік.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинський бренд – серед найдорожчих в Україні
Наступна новина В Україні ввели в обіг 5-гривневу монету. ФОТО
Схожі новини