На Волині водій «швидкої» разом із фельдшером рятували чоловіка, у якого зупинилося серце

На Волині водій «швидкої» разом із фельдшером рятували чоловіка, у якого зупинилося серце
Фото ілюстративне

На Волині бригада Нововолинського відділення екстреною медичної допомоги у складі фельдшера та водія реануімувала чоловіка, у якого зупинилося серце.

Так, 5 квітня  в Центральну оперативну диспетчерську надійшло звернення з приводу «болі в серці». По приїзді бригади ЕМД, хворий скаржився на пекучі болі за грудиною, які продовжувались до семи годин, – повідомляють у Волинському  обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. 

Читати також: На Волині людина впала з висоти. «Швидка» не доїхала на виклик через погану дорогу. ФОТО

«Зробивши ЕКГ, фельдшер встановив діагноз «Гострий коронарний синдром», та почав діяти. Надавши відповідну медичну допомогу, хворого на ношах, з довенним доступом, доставили в санітарний автомобіль, для транспортування на госпіталізацію у Нововолинську центральну міську лікарню. Вже у автомобілі хворого підключили до монітора на дефібриляторі, для контролю ритму серцевих скорочень», – йдеться у повідомленні.

Читати також: На Волині чоловік не став чекати «швидку» і сам врятував потерпілому життя

«Не встигла бригада від’їхати від будинку, як монітор зафіксував відсутність серцевих скорочень. Водій зупинив автомобіль та побіг допомагати фельдшеру проводити реанімаційні заходи. Вже за чотири хвилини проведення серцево-легеневої реанімації у хворого відновилось серцебиття та дихання», – зазначають медики.

«Підтримуючи життєві показники, хворого було успішно доставлено на приймальне відділення лікарні Нововолинської ЦМЛ, де вже чекала реанімаційна бригада, яку заздалегідь повідомили про транспортування важкохворого», – йдеться у повідомленні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скільки православних храмів побудували в Україні за час незалежності
Наступна новина Результати та прогнози президентських виборів – у «Протилежному погляді». ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини