Які товари в інтернеті українці купували в 2017-му найчастіше

Кількість замовлень в інтернеті збільшилася на 61% порівняно з минулим роком.

 

За оцінками української ІТ-компанії EVO, за рік товарообіг фізичних товарів і послуг в сегменті e-commerce в Україні виріс на 30% і зараз становить не менше 50 млрд грн.

У 2018 році темпи зростання збережуться і товарообіг фізичних товарів і послуг в e-commerce складе 65 млрд грн.

Що стосується майданчиків Prom.ua, Bigl.ua, Crafta.ua, Shafa.ua (проекти компанії EVO), то за рік українці витратили на них 14,2 млрд грн. Це на 68% більше, ніж за аналогічний період минулого року, пише видання delo.ua, проаналізувавши дані від EVO.

При цьому кількість замовлень зросла на 61%. Середній чек виріс незначно – на 4% і становить 962 грн.

Найчастіше в 2017 році купували одяг, взуття й аксесуари. У попередні два роки саме ці категорії товарів були драйверами зростання електронної комерції України. Однак зараз в інтернеті українці купують майже все: техніку і електроніку, товари для дому і саду, косметику і парфумерію, подарунки, книги і товари для хобі.

У найближчому майбутньому попит зміниться, вважає видання. Люди купуватимуть товари повсякденного попиту, продукти харчування, зоотовари, сировину і матеріали, зокрема для текстильної, паливно-енергетичної та важкої промисловості.

Також зросте попит на електрообладнання – електроінструменти, генератори, електродвигуни.

Попит на авторські та колекційні товари за рік виріс в 5 разів. За рік користувачі Crafta.ua продали авторських і колекційних товарів на 27 млн грн. Найчастіше купують аксесуари і сумки, прикраси та товари для дому, випливає зі статистики.

В Україні з'явилося багато маркетплейсів, які допомагають продати непотрібні речі в хорошому стані. Один з таких маркетплейсів – Shafa.ua. Середній чек маркетплейса – 225 грн. За 2017 на Shafa.ua українці придбали один у одного речей на 200 млн грн.

Нагадаємо, засновник Alibaba Group Джек Ма вважає, що через 30 років інтернет стане важливішим за нафту.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина П'яна росіянка жорстко зганьбилася в літаку. ВІДЕО
Наступна новина Лучанка просить за щедру винагороду повернути їй втрачений ноутбук
Схожі новини