«Якомусь пуйлу захотілося знищити нашу пісню». Співає Волинський хор...

Відомий далеко за межами країни колектив Волинський народний хор записав звернення до колег з інших регіонів України, які, як і вони, через жахливу війну змушені відкласти свої концертні програми, взяти до рук зброю і захищати свою країну. 

Артисти з Волині у відповідь на той геноцид, який влаштував президент РФ Путін Україні, у відповідь на його прагнення забрати голос в української пісні і в України, – заспівали. 

***

«Дорогі друзі, дорогі українці, в цей страшний і тяжкий час російсько-ординської навали Волинський народний хор хоче сказати, що ми тут, ми разом з українським народом. Ми нікуди не поїхали, ми нікуди не втекли, ми – на своїй землі. Тут наші сімї, тут наші діти. 

Не всі ми зібралися тут, тому що працюємо в різних місцях. Хто в територіальній обороні, хто на блокпостах, хтось в’яже сітки… Але ми є тут. 

Ми хочемо висловити слова підтримки нашим колегам у Чернігові, Києві, Сумах і всіх містах України, де точаться бої. Ми знаємо, як вам тяжко.Тримайтеся, наші рідні! Ми молимося за вас. 

Ви знаєте, ми приготували нову концертну програму, яка називається «Весняна рапсодія», і мали презентувати її 28 лютого. Але якомусь пуйлу захотілося денаціоналізувати нашу країну. Просто забрати в нас мову, пісню і взагалі знищити націю. 

Нічого не вийде в цього недолугого карлика! І пісні нашої весни, пісні нашої перемоги щебудуть звучати по всьому світу. А поки що – тільки так…» – сказав художній керівник колективу Олександр Стадник.

Волинський народний хор: 

Чуєш, мій друже, славний юначе, Як Україна стогне і плаче? З півночі чорна повстає хмара, Рикає хижо московська навала. Ми сміло в бій підем за Україну І голови складем за землю рідну. Ми сміло в бій підем за Русь Святую, І, як один, проллєм кров молодую…

!!! Українська повстанська пісня. Слова пісні написала або переклала на українську мову поетеса Олена Теліга, розстріляна у Бабиному Яру влютому 1942-го…

СЛУХАТИ:


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Що там на Волині. Інформація станом на 22:00 2 березня
Наступна новина Прокурор МКС у Гаазі заявив про початок збору доказів у розслідуванні ситуації в Україні
Схожі новини