За 2018 рік до місцевих бюджетів Волинської області надійшло 50 млн грн податку на нерухоме майно

До місцевих бюджетів з початку року надійшло 50 млн грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що на 72,5 відс. більше, ніж у минулому році.

Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Читайте також: До зведеного бюджету у Волинській області надійшло 8,4 мільйона гривень екологічного податку

«Фіскальними органами на місцях здійснюється систематичні обстеження територій обслуговування, проводиться роз’яснювальна робота з кожним виявленим власником комерційної нерухомості для залучення до оподаткування», - коментує начальник Головного управління ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Так у поточному році лише по місту Володимир-Волинський та Володимир-Волинському району проведено 21 обстеження, яким охоплено 336 місць торгівлі на предмет виявлення власників нерухомого комерційного майна. В результаті залучено до оподаткування 253 суб’єкти господарювання – фізичних осіб та громадян до сплати податку на нерухоме майно.

Шляхом проведення моніторингу Реєстру нерухомого майна, Реєстру податкових накладних та Реєстру е-декларацій виявляються орендодавці та власники нерухомого майна, з якими аналогічно проводиться роз’яснювальна робота шляхом направлення листів-запитів (в поточному році надіслано 81).

Читайте також: Волинські митники перерахували до держбюджету податків на загальну суму більше 6 млрд грн.

«За результатами цієї роботи з початку року додатково залучено до оподаткування 44 платники, якими добровільно задекларовано 7 млн грн податку. Крім цього застосовано штрафних санкцій на 0,3 млн. грн.»,- підсумувала Світлана Савчук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Смерть першокласниці на Волині: школу перевірить спеціальна комісія. ВІДЕО
Наступна новина Всеукраїнський громадський рух «Сила права»
Схожі новини