Завершення Різдвяного посту без шкоди для здоров'я: поради фахівців

Фото ілюстративне

У православній традиції Різдвяний піст є 40-денним періодом підготовки до гідної зустрічі Різдва Христового. Його мета – очистити не лише душу від злих помислів, але й організм від вживання тваринної їжі. Від 28 листопада до 6 січня православні християни не їдять м’ясо, молоко, вершкове масло і яйця, а рибу і олію – тільки в певні дні.

Аби не створити собі проблем із травленням і не почати стрімко набирати вагу після тривалого дотримання пісного раціону, варто замислитись над правильним переходом до звичного харчування. Експертка зі здорового харчування Тетяна Кіхтєва розповіла, як харчуватися в перші дні після тривалих обмежень у їжі – інформує 1News.

Тетяна Кіхтєва розповіла, що найважливіше знати перед виходом з Різдвяного посту і чого не можна їсти відразу після тривалих обмежень.

“Дуже важлива поетапність. Тобто в жодному разі не можна наступного дня після виходу із посту їсти відразу і м’ясо, і рибу, і яйця, і молочні продукти. Потрібно вводити ці продукти поступово. Починати краще з легких страв”, – зазначила дієтологиня.

За словами експертки, варто дотримуватися таких етапів:

у перші дні після виходу можна ввести в меню яйця, на третій-четвертий день додати в раціон нежирні молочні продукти, на п’ятий і шостий день – рибу, на сьомий день уже можна починати їсти м’ясо.
Достатньо дотримуватися цих етапів протягом тижня, після чого можна їсти улюблені страви із тваринними білками.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Що нового чекає на «Супернову» у Луцьку?
Наступна новина Президент Зеленський засудив насильство у США
Схожі новини