Зеленський вручив орден «Золота Зірка» рідним загиблого Героя з Волині. ФОТО

Звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» присвоєно посмертно старшому солдату Віталію Пархомуку 12 березня 2022 року.

28 грудня, Володимир Зеленський вручив нагороду рідним загиблого волинянина. Також родині Героя виплатили грошову допомогу, повідомили у Волинській ОВА.

Військовий народився 5 червня 1984 року в Ратному, а проживав у Заболотті Ковельського району. У 2014 році він добровольцем пішов в армію. Служив танкістом у 14-ій ОМБр імені князя Романа Великого на території Луганської області. Після демобілізації повернувся в рідне село.

У 2019 році знову підписав контракт із тією ж бригадою та продовжив службу на Донбасі. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну захищав північні рубежі держави, зокрема визволяв Київську область.

8 березня Віталій Пархомук разом з побратимами брав участь у звільненні Макарова. Його танк знищив «Урал», броньовану техніку та значну кількість живої сили противника. На жаль, він загинув разом з екіпажем унаслідок влучення в танк російської ракети. Цього самого дня під час контрнаступу українських військ смт Макарів було звільнено.

Ніякі слова та винагороди не замінять родині – сина, брата, чоловіка, тата… Однак наша пам'ять про Героїв повинна не згасати. Завдяки їм, ми зараз розмовляємо рідною мовою, працюємо та продовжуємо боротися за нашу землю.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Владика Михаїл закликав московський патріархат до об'єднання
Схожі новини