«Абсолютно правильна політика». Що кажуть у луцьких вишах про спрощений вступ абітурієнтам з ОРДЛО

Згідно з нещодавно прийнятим законопроєктом, обидва луцькі виші зможуть приймати вступників з окупованих територій на пільгових умовах та без ЗНО.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.

Таким вступникам доведеться писати дві підсумкові державні атестації та один вступний іспит, розповіли в Луцькому національному технічному університеті. Втім потрібно дочекатись, або законопроєкт офіційно підписали, а Міністерство освіти внесло зміни у правила прийому студентів.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

До цього законопроєкту студенти з Криму та Донбасу мали пільги на вступ. Зокрема, студенти з окупованих територій Донбасу вступали без ЗНО у перелік уповноважених ВИШів.

Цьогоріч до такого списку потрапив і ЛТНУ.  За цією програмою сюди планує вступати студент із Луганська.

«Людина буде приїжджати, здавати в нас державну підсумкову атестацію, вступне випробування і, відповідно, буде вступати», – розповів заступник відповідального секретаря приймальної комісії ЛНТУ Юрій Шимчук.

Головна зміна, яку вносить законопроєкт, – після його прийняття студенти з окупованих територій зможуть вступати без ЗНО не до певних ВНЗ, а до всіх.

У СНУ кажуть, що цей законопроєкт хоч і не зрозумілий для більшості населення, але стратегічно правильний.

«Ми запрошували із Маріуполя студентів на семестр, і ці діти навіть у Маріуполі мали негативну інформацію про наш регіон. навчаючись у нашому університеті, вони були задоволені. То я вважаю, що це абсолютно правильна політика держави», – зазначив відповідальний секретар приймальної комісії СНУ Андрій Слащук.

Нагадаємо, вступникам з окупованих територій, зокрема, з Донецької та Луганської областей, дозволили вступати до будь-якого вишу України за вступними іспитами без ЗНО в межах установлених квот.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Склали корупційний рейтинг мерів. Очільник Луцька – у п’ятірці найгірших
Наступна новина Зеленський приїде на Волинь 9 липня, – ОДА
Схожі новини