Кабмін хоче зобов’язати «ФОПів» встановити платіжні термінали

Контролювати установку платіжних терміналів буде Державна фіскальна служба.

Кабінет міністрів України запропонував встановити платіжні термінали всім суб'єктам господарювання, в тому числі платникам єдиного податку. Відповідний проект постанови Кабміну розробило Міністерство економічного розвитку і торгівлі. Про це повідомляє Delo.ua.

Міністерство економіки запропонувало зобов’язати всіх суб'єктів господарювання, які продають товари (включаючи продажі дистанційним способом) або надають послуги, забезпечити можливість безготівкових розрахунків з використанням терміналів. Контролювати установку платіжних терміналів буде Державна фіскальна служба.

Відповідно до цього, торговці що працюють на загальній системі оподаткування матимуть встановити термінали до 1 липня цього року. Платники єдиного податку другої та третьої груп які працюють в містах з торговою площею до 20 кв. м повинні забезпечити можливість безготівкового розрахунку до 1 січня наступного року. Платники податків другої та третьої груп що працюють в селах мають встановити термінали до 1 липня наступного року.

Згідно з оцінками Мінекономіки, на установку платіжного терміналу і його обслуговування один суб'єкт протягом першого року витратить понад 6 000 грн. Витрати всіх суб'єктів, які потраплять під регулювання, протягом першого року складуть понад 1,21 млрд грн.

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині не всі школи розпочали роботу після зимових канікул. ВІДЕО
Наступна новина Волинь - єдина область, яка досі не має свого бюджету. ВІДЕО
Схожі новини