Над Луцьком нависла загроза епідемії дифтерії

У Луцьку незадовільна ситуація з вакцинацією жителів від дифтерії, тому над містом висить загроза епідемії.

Про це йшлося під час оперативної наради 30 січня, передає ВолиньPost.

Начальник управління охорони здоров'я Микола Якимчук повідомив, що в Україні ситуація із дифтерією не менш загрозлива, ніж із кором – про це вже попереджають у Міністерстві.

В Україні рівень вакцинації найнижчий через країн Європи. Щеплення мають менше половини дітей, ще менше - дорослих. Небезпечним є й те, що майже два тижні симптоми захворювання не проявляються.

«Ця хвороба дуже підступна і може призводити до смерті», - наголосив Микола Якимчук. Тож лікарі радять вакцинуватися. В Україні наявна вакцина індійського (АКДП, ДП-м) та болгарського (ДП) виробництва.

Проте станом на сьогодні у Луцьку незадовільна ситуація із щепленнями від дифтерії та правцю: АКДП до 1 року- 19,5%, АКДП після 1 року -37,1%, АДП у 6 років – 56,1%, АДП у 7 років – 18%, АДП-м у 16 років-40, 8%, АДП-м-у 16-18 років -48, 8%, АДП-м у дорослих -26, 3%.

На залишку перебуває 3417 доз вакцини АКДП, 1788 доз ДП та 4857 доз ДП-м. Тож вакцини у місті достатньо, однак батьки під впливом соціальних мереж та інших факторів відмовляються вакцинувати дітей. Мотивують небажання проводити щеплення нібито «неякісною індійською вакциною».


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зимова гімнастика для всіх у Луцьку. ВІДЕО
Наступна новина У Луцьку обіцяють відремонтувати майже пів сотні ліфтів
Схожі новини