Що варто їсти натщесерце: смачно та просто

Не всі продукти підходять для того, щоб розпочинати з них ранок. До прикладу, популярна у всьому світі кава є шкідливою, якщо пити її натщесерце, адже вона подразнює стінки шлунка та кишківника, – пише Радіо Максимум

То з чого краще починати свій ранок?

Вівсянка

Це ідеальний продукт для вживання на голодний шлунок. Вона багата на вітаміни, мінерали та органічні кислоти, які зміцнюють імунітет і підвищують захисні сили організму. Також вівсянка – цінне джерело протеїнів, які регенерують тканини та клітини. Втім, нагадаємо, що корисною є лише вівсяна каша, а не пластівці швидкого приготування.

Сухофрукти

Сучасні технології харчової промисловості дозволяють зберігати в сушених фруктах максимум корисних речовин. Найчастіше за своїм складом вони анітрохи не поступаються свіжим плодам, а іноді й перевершують їх за концентрацією вітамінів і мінералів, адже деякі з них з часом стають ще кориснішими.

Також сухофрукти – відмінний варіант перекусу протягом дня й ідеальне доповнення до сніданку. Правда з ними варто знати міру, адже більшість сухофруктів відрізняються високою калорійністю. Однією жмені цілком достатньо, щоб відновити сили та зарядитися позитивними емоціями.

Смузі

Це універсальний напій, який без найменших сумнівів можна пити на голодний шлунок. Смузі – це простір для гастрономічних експериментів. Напій готують з фруктів, ягід і овочів та інших інгредієнти: висівки, насіння, горіхів, шоколаду, зелені, спецій і прянощів. В основі, як правило, молоко, кефір, ряжанка, натуральний йогурт, сік або вода.

Хліб

Він також корисний на голодний шлунок. Щоправда, є важлива умова: в ідеалі він повинен бути бездріжджовий і приготований з цільнозернового борошна. Дріжджовий хліб з білої муки, навпаки, на голодний шлунок краще не їсти, адже такий продукт подразнює кишківник. Цільнозернове ж борошно пробуджує травну систему і нормалізує її роботу.

Гречка

Ще один продукт, який можна та потрібно їсти натщесерце. У ній містяться амінокислоти, білок, залізо, кальцій, йод, цинк, вітаміни. Гречка легко засвоюється організмом людини та моментально заряджає бадьорістю й енергією. Те, що потрібно, коли з'явилося відчуття голоду. У гречки є й інші переваги. Ця крупа нормалізує тиск, заспокоює нервову систему і сприятливо впливає на роботу травної системи.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку п'яний чоловік стріляв з рушниці у людей
Наступна новина На Волині впродовж минулого тижня трапилося 27 пожеж, загинуло 4 людей
Схожі новини